Preduzetništvo

PURINA® Poziv startap preduzetnicima u oblasti brige o kućnim ljubimcima, nagrada 50.000 franaka

Foto: Ljiljana Čvorović

Jedinstveni razvojni program Unleashed brenda PURINA®, treću godinu zaredom objavljuje poziv za prijavljivanje startap preduzetnika u oblasti brige o kućnim ljubimcima u Evropi koji pored novčane pomoći od 50,000 švajcarskih franaka, dobijaju i svu neophodnu podršku PURINA® stručnjaka.

Program Unleashed pomaže u razvoju i podržava kreativne startapove koji se bave inovativnim proizvodima i uslugama u oblasti brige o kućnim ljubimcima. Unleashed u svojoj trećoj godini postojanja prednost daje startapovima koji primenjuju održive inovacije u ishrani, uslugama ili tehnologiji, ali i svim preduzetnicima koji se bave inovativnim proizvodima i uslugama i pomažu da se ojača veza između ljubimaca i ljudi. Kroz 24 nedelje šest preduzetnika iz Evrope će imati mogućnost da uz pomoć PURINA® tima stručnjaka ubrzaju razvoj svog projekta i to kroz bolje razumevanje tržišta, potrošača, ali i neophodnih aktivnosti za unapređenje poslovanja. 

„Program Unleashed je za dve godine podržao 12 startapova koji su partnerstvom sa PURINA® timom razvili i unapredili svoje poslovanje, i to je osnova našeg uspeha. Sa nestrpljenjem iščekujem treći ciklus i pozivam sve inovativne startape za brigu o kućnim ljubimcima koji su aktivni na polju održivosti da se prijave“, izjavila je Kim Bill, direktorka Laboratorije za ubrzan razvoj kompanije PURINA®.

Jedan od podržanih startapova sa najvećom stopom rasta koji se sprovodi u preko 18 kompanija i 7 univerziteta u Velikoj Britaniji, jeste i startap „BorrowMyDoggy“ koji vlasnicima ljubimaca pomaže da pronađu podršku ljubitelja pasa u svojoj okolini. Rikke Rosenlund, osnivač „BorrowMyDoggy“, rekao je: „Zahvaljujući programu Unleashed naš startap se konstantno razvija. Uz pomoć znanja i resursa PURINA® stručnjaka zvanično smo pokrenuli i ’BorrowMyDoggy for Work’ šemu koja zaposlenima omogućava da pronađu ljude od poverenja u svojoj okolini koji će im pomoći u u čuvanju psa tokom radnog dana.“

Preduzetnici koji žele da usavrše svoj proizvod ili uslugu u oblasti brige o kućnim ljubimcima i uz stručnu podršku PURINA® tima unaprede svoje poslovanje, mogu podneti prijavu na web stranici www.unleashedbypurina.com najkasnije do 31. decembra 2021. godine. Šest preduzetnika koji će biti deo šestomesečnog programa Unleashed biće proglašeni u aprilu 2022. godine, kada i startuje program ubrzanog razvoja kompanije PURINA®.

Teme