Preduzetništvo

Kako možete voditi svoj posao samo uz pomoć pametnog telefona i laptopa

Aktuelno vreme donelo je nove biznis modele, influensere, kripto valute i trend da gotovo sve poslovne aktivnosti možete završiti samo uz pomoć pametnog telefona. Može li se posao obavljati isključivo njime ili je potreban i računar, i šta je potrebno da bi sve funkcionisalo otkrio je Aleksandar Stanić, osnivač dropshipping akademije i Webiz projekta, u šestoj epizodi podkasta „Naša mreža”. 

Danas su svi alati neophodni za rad i poslovanje dostupni onlajn, na brojnim sajtovima i u okviru cloud platformi za koje se plaća mesečna nadoknada. Prednost korišćenja „oblaka“ je da nema komplikovanih instalacija programa, već je potrebna samo dobra internet konekcija. Takođe, sve informacije koje su vam potrebne na taj način postaju dostupne u svakom trenutku i na drugom uređaju, a možete da im pristupite uz korišćenje dvofaktorske identifikacije ili šifre koju sami kreirate.

Odaberite što bolji internet paket

Ako vam biznis zavisi od onlajn sveta, potrebno je da odaberete što bolji internet paket, a u tom slučaju internet sa telefona možete da upotrebite i za laptop.  

„Ima raznih dodataka i aplikacija koje mogu pomoći u poslovanju. I u tehničkom smislu je jednostavnost postala imperativ. Sve se svodi na nekoliko klikova, jer danas i deca mogu da urade dosta korisnih stvari najjednostavnijim prevlačenjem slika ili bilo kojih drugih elemenata na ekranu. Takođe, važno je da imate kvalitetan sadržaj i dobru formu jer tržište i trendovi nameću sve više standarde. Na društvenim mrežama danas možemo da sagradimo brend kakav poželimo, jer smo u potpunosti zavisni od njih”, istakao je Aleksandar Stanić.

Investiranje u dobru opremu ušteda na duže staze

Ukoliko rezultati izostaju ili kasne zbog tehničkih specifikacija onda je potrebno preći na bolje modele telefona ili drugih uređaja. Usporavanje je kritična tačka koja mora odmah da se reši zarad uštede vremena. Kako se tržište kreće, tako se pomeraju i potrebe i zato je investiranje u dobru opremu ušteda na duže staze.


Kroz serijal razgovora u formi podkasta „Naša mreža“ pokreće različite teme koje zanimaju preduzetnike. Svake druge srede, odabrani sagovornici u razgovoru sa Zoranom Stanojevićem će pokušati da predvide koji su to naredni izazovi koji se očekuju i na koji način mogu uspešno da se prevaziđu. Podkast „Naša mreža“ u video formatu je dostupan na aplikaciji i veb-sajtu nasamreza.rs dok je audio format zastupljen na podkast platformama: Spotify, Soundcloud, Apple podcast, Deezer, Google podcast

Teme