Banke Inovacije

Swinto je pobednik ovogodišnjeg Elevator Lab Challenge South-East Europe

Elevator Lab Challenge South-East Europe završen je sinoć (15. decembra) Gala događajem na kome su finalisti predstavili svoja rešenja pred stručnim žirijem i publikom i borili se za titulu najboljeg startapa jugoistočne Evrope i nagradu od 10.000 €. Kao pobednik ovog fintech takmičenja izabran je tim Swinto koji će imati priliku da se predstavi na međunarodnom Elevator Lab Demo Day-u na proleće 2022. godine, da upozna rukovodstvo Raiffeisen Bank International grupacije i dobije stručne savete o poslovnim prezentacijama i jedinstvenim načinima predstavljanja poslovnim klijentima.

Tim Swinto, koji je ujedno i pobednik druge polufinalne večeri u kategoriji Payments and Advanced Analytics Solutions, podelio je svoje utiske nakon pobede u finalu:

„Uživali smo u ovom iskustvu, dalo nam je divnu priliku da ponovo otkrijemo našu ideju i ono što nudimo. Uložili smo mnogo truda da napravimo prezentaciju koja je u potpunosti odražavala našu kompaniju”.

Stručni žiri, sastavljen od menadžera Raiffeisen banke, ocenjivao je najinovativnija rešenja iz oblasti finansijskih tehnologija, a polufinalna takmičenja održana su još i po sledećim kategorijama:

Easy Albania pobednik je prve polufinalne večeri održane 1. decembra. Njihovo rešenje bilo je najbolje u oblasti Innovative Banking Solutions for Retail, SME, and Corporate Clients. Najinovativnije rešenje na polufinalnoj večeri 3. decembra, u kategoriji ESG Solutions, osmislio je tim TE Pema. Timovi pobednici polufinalnih večeri, kao najbolji u svojim kategorijama, osvojili su po 5.000 €, mogućnost da razviju pilot projekat sa nekom od lokalnih banaka, kao i priliku da svoja rešenja integrišu u sisteme Raiffeisen banke i dođu do 2,6 miliona klijenata.

Elevator Lab Challenge South-East Europe je regionalno startap takmičenje Raiffeisen grupe fokusirano na podršku tehnološkim inovacijama koje utiču na pozitivan razvoj finansijsko-bankarskih sistema. I ove godine, putem online događaja uživo, timovi učesnici dobili su šansu da predstave svoja fintech rešenja ekspertima, a gledaoci priliku da se pridruže diskusiji i edukuju u oblasti startap rešenja. 

Detaljne informacije o takmičenju, učesnicima, žiriju i nagradama možete pronaći na linku: https://elevator-lab.com/challenges/regional-1/, dok Gala događaj u celosti možete pogledati OVDE.

Teme