Hotel&Restoran&Kafić Info

Završena rekonstrukcije hotela Grand u koju je MK grupa uložila 28 miliona evra

Foto: Jovan Živanović

MK grupa, velikim ulaganjima u hotelski kompleks Grand na Kopaoniku i drugim investicijama, jača ne samo privredu i turističku ponudu Srbije već podstiče razvoj i zapošljavanje u Raškom okrugu, ali i regionalnu saradnju u Jugoistočnoj Evropi, ocenio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) na svečanosti povodom završetka rekonstrukcije hotela Grand u koju je MK grupa uložila 28 miliona evra.

Nema bolje garancije bezbednosti jedne zemlje od jake i stabilne privrede. Grand hotel, po rečima predsednika PKS, nije samo fenomenalan turistički objekat i vrhunska usluga, već mnogo više od toga. „Ovaj kompleks koji MK grupa vodi, doprinosi povećanju zaposlenosti i poboljšanju standarda mnogih porodica, angažovanju kompanija, jačanju sektora privrede vezanih za poslovanje ovog centra od industrije nameštaja do hrane i pića. Sve male i srednje kompanije iz Raškog okruga zaista žive i prosperiraju zahvaljujući MK grupi. Hvala još jednom što razvijate Rašku, Kopaonik, celu Srbiju“, poručio je Čadež.

Podseća da je MK grupa, jedna od najvećih kompanija u ovom delu Evrope, upravo sa Kopaonika krenula u svoj pohod u osvajanje turističkog sveta u regionu.

„Danas sa 15 hotela u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji uradila je nesto, što mnogi političari u regionu još ne razumeju, a to je da naprave jedinstven region,  jedinstvenu ekonomiju, jednu kompaniju koja zaista živi ovaj region i živi u skladu sa principima za koje mi  zaista želimo da se borimo. Ništa neće vredeti da li imamo sedam, 10 ili 15 miliona stanovnika, ukoliko ne počnemo da radimo svi zajedno“, istakao je Čadež. Primećuje da je na putu prema Kopaoniku vidljiv veći broj šlepera i kamiona nego ranije što je, kako je rekao, za privredu dobro. 

Predsednik PKS poručuje da od ljudi, njihovih energija, liderstva i međusobnih odnosa zavisi potencijal, razvoj i uspeh samih kompanija i velikih sistema. „MK grupa to sve ima i mogla je da se razvije zahvaljujući vizionarstvu iskusnog i smelog predsednika kompanije Miodraga Kostića i jednoj novoj inovativnoj energiji Aleksandra Kostića“, rekao je Čadež.

MK Group je kapitalnom investicijom preko 27 miliona evra uspešno završila rekonstrukciju hotela Grand Kopaonik. Ovaj luksuzni hotel koji javnost prepoznaje kao simbol najpopularnije planine u regionu, svečano je otvoren u prisustvu velikog broja zvanica iz privrednog i javnog života.

„U godini kada obeležavamo 40 godina postojanja hotela Grand, odlučili smo da sprovedemo veliku rekonstrukciju na 6.100m2 unutar samog hotela, uložimo značajna sredstva u izgradnju novog rezidencijalnog krila i izgradimo modernu garažu koja zadovoljava potrebe naših gostiju. Ovom investicijom premašili smo 100 miliona evra ukupnih kapitalnih ulaganja na Kopaoniku od 2009. godine od kada poslujemo na ovoj planini“, izjavio je povodom svečanog otvaranja Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group.
Radovi na unapređenju sadržaja i hotelske usluge otpočeli su u aprilu ove godine. Pored izgradnje novog Residence bloka i garaže sa preko 130 parking mesta, kompletno su renovirani spa centar, svi restorani i barovi, recepcija i sportska dvorana. „U kratkom periodu od samo sedam meseci, realizovana su ulaganja u 20.000m2 u hotelu, pored ostalih investicija na Kopaoniku koje se prostiru na još 18.000m2. Na izgradnji novog krila i rekonstrukciji objekta učestvovalo je preko 500 radnika koji su radili na 3 paralelna gradilišta. Uspešno završena rekonstrukcija omogućila je da hotel Grand svojim novim izdanjem još jednom podigne lestvicu luksuznog hotelijerstva”, istakla je Aleksandra Stojanović, rukovodilac investicionog projekta i direktor korporativnih poslova MK Group.

Teme