Banke

ProCredit banka i GGF nude zeleno finansiranje našim kompanijama

Fond Green for Growth sa partnerskim finansijskim institucijama, poput ProCredit banke, pokreće „Zeleno putovanje“  da bi pokazao na koji način im zeleno finansiranje obezbeđuje konkurentsku prednost na tržištu.

Fond Green for Growth (GGF) pokrenuo je svoju novu platformu „Zeleno putovanje“, koja predstavlja poslovne i ekološke prednosti zelenog finansiranja i način na koji partnerske finansijske institucije Fonda sprovode aktivnosti u okviru zelenog finansiranja da bi stekle konkurentsku prednost na svojim tržištima. Platforma detaljno opisuje na koji način su partnerske finansijske institucije uspele da stvore inovativna poslovna rešenja da bi iskoristile povoljan trenutak u kojem se nalazi zeleno finansiranje.

Predsedavajući Upravnog odbora GGF fonda, Olaf Cimelka, izjavio je da čvrsto veruje da je zeleno finansiranje budućnost.

„Preko ove platforme stičemo uvid u to kako su naše partnerske finansijske institucije diverzifikovale svoje portfolije, kreirale nove proizvode i povećale bazu klijenata, stavljajući održivost u centar svojih strategija. Uz našu podršku, nadamo se da će i druge finansijske institucije biti inspirisane da započnu sopstveno zeleno putovanje,” dodao je. 

Zeleni portfolio 141 milion evra



Dugogodišnji partner GGF-a, ProCredit banka, godinama unazad podržava energetski efikasna rešenja i klijente koji rade na rastu održivog poslovanju. Njen zeleni portfolio ove godine iznosi preko 141 miliona evra.  

„Zeleno finansiranje je deo naše profesionalne DNK. Saradnja ProCredit banke i GGF fonda traje već dugo jer imamo zajednički cilj i interes u zaštiti životne sredine. Pozvala bih sve ostale institucije da podrže različita energetski efikasna rešenja koja mogu pozitivno uticati na razvoj zelene ekonomije“, zaključila je Mirjana Sučević, rukovodilac Sektora za bankarske usluge u ProCredit banci Srbija.      

Platforma sadrži studije slučaja iz stvarnog života koje pokazuju prednosti zelenih investicija i kako je podrška koju je pružio GGF omogućila finansijskim institucijama da iskoriste ove prednosti. Sa mapom na svom mikro sajtu, platforma ističe niz uspešnih priča koje prikazuju iskustva koja su partnerske finansijske institucije Fonda imale kada je u pitanju zeleno finansiranje, a koje su im donele i ekološku i finansijsku korist.

Teme