Ceger Društveno odgovorno poslovanje

Novak Đoković Fondacija sa dm drogerie markt glavni donator vrtića u TOPOLI

Foto: Novak Đoković Fondacija

Novak Đoković Fondacija, u saradnji sa kompanijom dm drogerie markt koja je glavni donator na projektu, otvorila je vrtić pri Predškolskoj ustanovi  „Sofija Ristić“ u Topoli. U projekat, koji je realizovan kroz saradnju sa opštinom Topola, uloženo je 15 miliona dinara.

Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su osnivačica i globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, predstavnici kompanije dm drogerie markt, direktorka predškolske ustanove Gordana Nidžović, predsednik opštine Topola Igor Petrović i zamenica predsednika opštine Jasna Vuković.

„Predškolska ustanova „Sofija Ristić“ prepoznata je po dugoj tradiciji. Proširivanjem kapaciteta, dobiće novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Novak Đoković Fondacija uvek stavlja dobrobit deteta u prvi plan, što na duže staze podrazumeva poboljšanje kvaliteta života čitave zajednice. Radujemo se što ćemo divnim domaćinima iz Topole i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom – i zahvaljujemo se Opštini i donatorima na odličnoj saradnji“, izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Novak Đoković Fondacije.  

Površina celog objekta iznosi 850m2, dok je Fondacija uz glavnog donatora kompanije dm u potpunosti rekonstruisala, adaptirala i opremila 250m2 – u sklopu kojih se nalaze dve radne sobe za 60 dece, kao i prateće prostorije, hodnik i toaleti. Fondacija je uz pomoć svojih donatora dodatno obezbedila izolaciju kompletne površine zgrade.

Ukupna vrednost projekta iznosi 15 miliona dinara – od čega je vrednost donacije Fondacije 11,5 miliona dinara – u okviru čega je 8,5 miliona odvojeno za izvođenje svih neophodnih radova, dok je do 3 miliona određeno za opremanje novih radnih i pratećih prostorija.

„Drago nam je što je naša kompanija prepoznata kao društveno odgovorna i zaista smo ponosni što nosimo takav epitet. Takođe, posebno smo srećni što smo glavni partner u ovom projektu koji je usmeren na najmlađe članove naše zajednice i njihov rani razvoj i obrazovanje. Želimo da verujemo da smo na ovaj način doprineli da naši najmlađi dobiju podsticajno okruženje iz kojeg će izrasti u zadovoljne ljude, spremni da grade svetliju i lepšu budućnost, za sve nas. Sa zadovoljstvom ćemo nastaviti da i dalje osluškujemo potrebe zajednice, voljni da i u narednom periodu budemo deo ovako važnih i značajnih projekata“, rekla je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm Srbija i Severna Makedonija.

Teme