Banke

Paketići za 1.000 mališana i ove godine u sklopu „Novogodišnje kutije“ Credi Agricole banke

Hiljadu mališana iz beogradskih vrtića dobilo je novogodišnje poklon paketiće u okviru humanitarne akcije „Novogodišnja kutija“ koju za decu slabijeg materijalnog položaja tradicionalno organizuju Crédit Agricole Srbija, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, kompanija Dexy Co i Banka hrane. Ove godine se svečanosti pridružio i gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojčić.

Gianluca Borrelli, predsednik Izvršnog odbora CA banke

“Kao predstavnik jednog od inicijatora i organizatora ove inicijative koja je podrška deci već više od deset godina želeo bih da pojasnim smisao našeg učešća. Taj smisao leži u načinu na koji zaposleni Crédit Agricole banke doživljavaju svoj posao. Nas spaja želja da budemo banka korisna za naše klijente, korisna za društvo. Sada, u trenutku koji nosi jako veliku emotivnu vrednost, a koji predstavljaju božićni i novogodišnji praznici, verujemo da je neizmerno značajno pokloniti osmeh mališanima. Duboko verujem da je davati, a ne tražiti ništa zauzvrat najveća ljudska vrednost. U ovom slučaju verujem da ćemo zauzvrat dobiti osmeh od 1000 dečaka i devojčica i to je najveći božićni poklon za mene, kao menadžera i kao osobe”, istakao je Gianluca Borrelli, predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole Srbija. 

Crédit Agricole je započela projekat „Novogodišnja kutija“ još 2009. godine i od tada se on sprovodi sa velikim uspehom. Tokom prethodnih 13 godina više od 16.000 paketića podeljeno je deci iz porodica lošijeg materijalnog stanja u Beogradu.

Briga o lokalnoj zajednici jedan je od prioriteta Crédit Agricole Grupe i jedan od glavnih postulata poslovanja Crédit Agricole Srbija. U skladu sa tim, CAS već godinama stavlja akcenat na projekte koji su namenjeni podršci deci i porodicama sa socijalnim i drugim izazovima. „Novogodišnja kutija“ je jedan od njih kao i „Magični doručak“, zahvaljujući kom školama za decu sa smetnjama u razvoju stižu paketi sa hranom. Višegodišnje trajanje ovih projekata dokaz je značaja koji imaju kao podrška deci i porodicama koje se susreću sa životnim izazovima i za podizanje svesti društva i uključivanje u projekte svih onih koji su u mogućnosti da pomognu.

Teme