Društveno odgovorno poslovanje Info

JTI već 15 godina uz najugroženije sugrađane 1,16 miliona dinara za Narodnu kuhinju u Senti

Foto: JTI

Zahvaljujući tradicionalnoj novogodišnjoj donaciji kompanije Japan Tobacco International (JTI) od 1,16 miliona dinara humanitarnoj organizaciji Karitas, Narodna kuhinja u Senti će i ove zime moći da obezbedi tople obroke za 350 redovnih korisnika ove ustanove.

Aleksandar Živkov, direktor fabrike JTI posetio je Narodnu kuhinju i uručio donaciju Jožefu Nađu, predsedniku Karitasa u Senti.

„Ovo je petnaesta godina zaredom kako JTI obezbeđuje hranu za redovne obroke za Senćane koji svakodnevno koriste usluge Narodne kuhinje. Svesni smo izazova sa kojima se naši sugrađani suočavaju i kao kompanija koja je deo ove zajednice decenijama unazad, mi smo odlučni u nameri da pomognemo u njihovom prevazilaženju, posebno imajući u vidu da sezonski poslovi tokom zime nisu toliko dostupni i da su u ovo doba godine usluge Narodne kuhinje najpotrebnije“, izjavio je on tom prilikom.

Od kada posluje u Srbiji, kompanija JTI je realizovala niz aktivnosti usmerenih ka unapređenju lokalne zajednice. Sa ciljem da dugoročno doprinosi poboljšanju kvaliteta života članova zajednice na lokalnom i nacionalnom nivou, kompanija pokreće i priključuje se brojnim projektima. Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj posluje, JTI je dobitnik priznanja Virtus. U Senti, gde se nalazi JTI fabrika, kompanija je pomogla rekonstrukciju pozorišta i gradske fontane, pošumljavanje priobalja reke Tise, obnovu gradskog bazena, kao i osnivanje Dnevnog centra za invalide rada.

Teme