Inovacije

TIM FARMERI iz Čuruga POBEDNIK Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji

Foto: Pixabay.com

Tim Farmeri iz Čuruga pobednik je Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji. Njihova inovacija je spoj tradicije i inovacije, objašnjava Zorica Radišić, članica pobedničkog tima, prenosi eKapija.


„Nasledila sam porodičnu tradiciju dugu 102 godine i uvidela da postoji potencijal za proširenje posla, ali je tradiciju trebalo inovirati. Okupila sam tim entuzijasta i sada imamo automatizaciju tradicionalne ručne proizvodnje sira. Sa tradicijom zadržavamo kvalitet sira, a sa inovacijom dajemo bolji kapacitet našoj proizvodnji“, kaže Radišićeva i dodaje da spoj tradicije i inovacije omogućava da se delikatesni sir iz Čuruga nađe i na stranom tržištu.

Drugoplasirani Beehold iz Niša, a na trećem mestu Farmbot iz Novog Sada


Nagradni fond Takmičenja ove godine bio je šest miliona dinara, a pobednički tim dobio je milion, navedeno je na zvaničnom sajtu takmičenja. Drugoplasirani Beehold, tim iz Niša, dobio je 750.000 dinara. Na trećem mestu je tim Farmbot iz Novog Sada. Oni su dobili pola miliona dinara. Četvrto mesto i 400.000 dinara osvojio je CandBerrol iz Beograda, peto Sova hunter team iz Beograda 350.000, a za šesto mesto, tim Fuga iz Čačka, nagrađen je sa 300.000 dinara.


Konačni plasman finalista zavisio je od njihovih, ali i ocena koje su prethodnih meseci kovertirali recenzenti. Ipak poeni dobijeni od recenzenata nisu uticali na prvo mesto, pa je i pre i posle sabiranja na „čelu“ tabele bio tim Farmeri iz Čuruga.

Teme