Točkovi&Pruga&Nebo

ER SRBIJA počela da LETI iz KRALJEVA za ISTANBUL

Foto: Er Srbija

Letom JU 2804 u 08:35 časova, Er Srbija je sa aerodroma „Morava” uspostavila direktne letove na novoj liniji između Kraljeva i Istanbula. Avio-saobraćaj na ovoj ruti obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom.

„Uvođenjem redovnih letova između Kraljeva i Istanbula, grad na Bosforu postao je prva destinacija u našoj mreži do koje se letovi obavljaju sa sva tri aerodroma u Srbiji. Drago nam je što na taj način pružamo značajan doprinos jačanju povezanosti naše zemlje sa Turskom. Posebno nas raduje što putnicima iz regiona Zapadne Srbije i Šumadije olakšavamo putovanje do jedne od naših najpopularnijih destinacija,“ izjavio je Boško Rupić, viši menadžer prodaje u Er Srbiji.

Putnici srpske nacionalne avio-kompanije karte za letove na ovoj liniji mogu pronaći po ceni počev od 3.068 dinara po pravcu, dok je najniža cena povratne karte 6.844 dinara. Letovi između Kraljeva i Istanbula realizovaće se turboelisnim avionom ATR72.

Nakon uspostavljanja rute do Istanbula, putnike Er Srbije tokom letnje sezone očekuje i uvođenje sezonskih letova na linijama Kraljevo – Solun i Kraljevo – Tivat. Nacionalna avio- kompanija će na novim linijama iz Kraljeva leteti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Republike Srbije.

Teme