Foto: LG kuhinjski duo
Inovacije

Kompletno LG kuhinjsko rešenje za 2022. koristi napredne tehnologije kuvanja i praktičan pristup pametnim receptima

Kompanija LG Electronics (LG) će unaprediti kulinarski život sa najnovijim kućnim aparatima: LG InstaView® kombinovanom rernom (Double Oven Range) i novom mikrotalasnom pećnicom (Over-the-Range Microwave Oven) koji su predstavljeni na ovogodišnjem CES sajmu. Pored osnovnih, bežičnih kulinarskih LG tehnologija, ovi savremeni uređaji sada nude potpunu integraciju sa novom uslugom – LG ThinQ™ Recepti.1 Kombinovana rerna sadrži LG InstaView tehnologiju, koja omogućava korisnicima da vide unutrašnjost jednostavnim kucanjem dva puta o staklo, što će upaliti unutrašnja svetla, bez potrebe da se otvaraju vrata rerne i tako ispušta vruć vazduh. Ovi uređaji zajedno čine kompletno rešenje za moderna domaćinstva i premijerno su predstavljeni na CES 2022.

Nova rerna koristi ProBake® Convection tehnologiju za brzo i sveobuhvatno pripremanje obroka, bez prethodnog zagrevanja za pripremu ukusnih i ravnomerno kuvanih jela. Sa preciznom kontrolom temperature i protoka vazduha, ProBake tehnologija skraćuje vreme kuvanja i ključna je za Air Fry i Air Sous Vide režime rada. Air Fry omogućava kuvarima da naprave ukusne pržene i hrskave poslastice, koristeći znatno manje masnoće od prženja u ulju, dok je Air Sous Vide režim rada idealan za pripremu mekanih i sočnih jela. Sve to ne traje dugo zahvaljujući tehnologiji LG UltraHeat™ snažnom sagorevanju.

Druga polovina ovog izvanrednog kuhinjskog dua – mikrotalasna pećnica, koristi tehnologiju kuvanja na paru (Steam Cook), za pripremu sočnije, zdravije i ukusnije hrane. Klizni ExtendaVent™ sistem ove mikrotalasne pećnice je efikasan u smanjenju dima i drugih mirisa. Uređaj se lako održava zahvaljujući EasyClean unutrašnjosti, koji ima specijalni premaz za sprečavanje lepljenja ostataka hrane i masnoće, što omogućava jednostavno čišćenje vlažnom krpom.2 Minimalistički dizajnerski stil, po kome je kompanija LG poznata, ovde posebno dolazi do izražaja u vidu nerđajućeg čelika i kaljenog stakla LG WideView™ prozora.

Glavna novina ove godine je usluga LG ThinQ Recepti, za bolje i praktičnije korisničko iskustvo, jer na jednom mestu objedinjuje sve postojeće servise i sadržaj za pametne kuhinje kompanije LG i njenih partnera. Preko ThinQ aplikacije, pristupa se i LG ThinQ Receptima, koja nudi opcije za pretraživanje, planiranje, kupovinu i spremanje hrane, kao i primenu na stotine recepata posebno odabranih, uključujući i ukusne delikatese, koje su pripremili talentovani kuvari iz kulinarskih LG programa i koji najbolje prikazuju šta sve možete da uradite uz pomoć LG kulinarskih uređaja. Uz podršku SideChef, usluga ThinQ Recepti dodatno nudi više od 10.000 jednostavnih recepata, a sve namirnice se mogu kupiti samo jednim klikom preko interneta. Ova usluga može da organizuje raspored obroka i kreira preciznu listu za kupovinu namirnica koje se mogu naručiti. 3

U partnerstvu sa startapom AI Foodspace Technology, sa sedištem u Bostonu, ThinQ Recepti dodatno integrišu Scan to Cook funkciju koja skraćuje vreme pripreme zamrznutih jela.

Aplikacija ThinQ nudi i proaktivnu brigu o potrošačima. Koristeći veštačku inteligenciju i deep learning tehnologiju, korisnici će dobijati korisne notifikacije o performansama uređaja i savete za održavanje, kako bi njihove LG rerne uvek radile optimalno. 4

# # #

1 LG ThinQ Recipe aplikacija je primenljiva na modele koji imaju Scan to Cook tehnologiju. Usluge i funkcije mogu da se razlikuju u zavisnosti od modela ili regiona.

2 EasyClean je dostupan samo na modelima koji rade na gas.

3 Usluge i funkcije mogu da se razlikuju u zavisnosti od modela ili regiona.

4 Dostupnost proaktivne korisničke podrške može da varira u zavisnosti od modela ili regiona.

Teme