Foto: Promo
Banke

Još dve nedelje za prijavu na konkurs „Svako dete je jednako važno“ za dodelu bespovratnih sredstava neprofitnim organizacijama

Još dve nedelje neprofitne organizacije mogu da se prijave na konkurs „Svako dete je jednako važno“, koji sprovode UniCredit fondacija i UniCredit Banka Srbija. Kroz konkurs, koji se organizuje treću godinu zaredom, UniCredit fondacija izdvojiće ukupno 40.000 evra bespovratno, za najviše tri (3) projekta u Srbiji, posvećena unapređenju kvaliteta života najmlađih.

Konkurs se istovremeno sprovodi u 13 zemalja u kojima posluje UniCredit Grupa, a ukupan novčani fond koji je UniCredit fondacija, sa sedištem u Milanu, izdvojila za ovu namenu iznosi 500.000 evra.

Ovaj Konkurs samo je jedna od inicijativa koje se sprovode sa ciljem da se podrže projekti koji imaju širi društveni značaj u zemljama u kojima UniCredit posluje, sa dugoročnim ciljem stvaranja pozitivnog uticaja na lokalnu sredinu.

Za bespovratna sredstva mogu da se prijave neprofitne organizacije osnovane najkasnije do 31. decembra

2019. godine, a koje sprovode projekte usmerene na pružanje podrške deci i adolescentima uzrasta do 18 godina. Zainteresovane organizacije mogu da podnesu samo jedan projekat za dodelu bespovratnih sredstava, a rok za podnošenje prijava je 27. januar 2022. godine. 

Prijavni formular može se preuzeti sa internet portala banke: www.unicreditbank.rs. Sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na Konkurs, zainteresovane neprofitne organizacije mogu postaviti putem elektronske pošte na adresu pr@unicreditgroup.rs.

U prethodne dve godine uspešno su sprovedeni projekti finansirani kroz ovaj konkurs, a na poslednjem konkursu, sprovedenom 2021. godine, grantove su dobile organizacije Novak Đoković Fondacija sa projektom „Feel to Heal“, Beogradski Razvojni Centar – BERC i projekat „Sad je bitno“, Kulturni Centar LAB, sa temom „Od stigmatizacije do integracije“ i Centar za socijalno preventivne aktivnosti – GRriG i njihov projekat „Nisam problem, imam problem“.

Teme