Prehrambena industrija

PEPSICO dobitnik TOP EMPLOYER PRIZNANJA za NAJBOLJEG poslodavca u SRBIJI

Osmi put zaredom kompanija PepsiCo postala je dobitnik prestižnog priznanja Top Employer. PepsiCo se ove godine našao na prvom mestu od svih sertifikovanih kompanija u Srbiji. Ovim priznanjem kompanija je još jednom potvrdila svoj status najboljeg poslodavaca u Srbiji.

Zahvaljujući jasno definisanim globalnim praksama koje kompanija primenjuje lokalno, poštovanju različitosti, inkluzije i spremnosti da konstanto unapređuje radnu sredinu, kompanija PepsiCo se i ove godine može pohvaliti titulom najboljeg poslodavaca u Srbiji. U korist ovome ide i činjenica da svake godine kroz različite programe, poput Dare To Do More i Chipsy Agro Akademije, privlači mlade i talentovane ljude, spremne da svoju karijeru otpočnu baš u ovoj kompaniji.

Osmu godinu zaredom kompanija PepsiCo dobitnik je ovog prestižnog priznanja, a ove godine, PepsiCo se, među svim sertifikovanim kompanijama u Srbiji, našao na prvom mestu.

Sanja Miladinović, menadžerka za privlačenje i razvoj talenata u kompaniji PepsiCo, istakla je značaj ovog priznanja.

Činjenica da ovaj prestižni sertifikat dobijamo osmi put zaredom svedoči o našoj posvećenosti da stalno unapređujemo načine rada i ulaganje u potencijale naših zaposlenih. Dobro je da imamo neutralnu procenu, koja nas motiviše da se unapređujemo i da budemo među top poslodavcima na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou. Posebno bismo istakli rezultate u oblastima blagostanja zaposlenih, unapređenju radnog okruženja i programa prepoznavanja, što smo uspeli da postignemo u promenjenim uslovima rada i novoj realnosti. Upravo to pomeranje granica u borbi za talente i prihvatanje različitosti dok kreiramo osmehe naših potrošača je ono što nas izdvaja“, zaključila je Sanja.

Top Employers Institut sertifikuje organizacije na osnovu učešća i rezultata sprovedene ankete o najboljim praksama iz oblasti ljudskih resursa. Anketa pokriva šest HR domena koji se sastoje od 20 tema, uključujući strateško vođenje ljudi, radno okruženje, privlačenje talenata, učenje, dobrobit zaposlenih, poštovanje različitosti, inkluziju i još mnogo toga.

 „Razmišljajući o izazovnoj godini koja je, kao i godina pre nje, uticala na organizacije širom sveta, kompanija PepsiCo je i ovaj put pokazala da joj je prioritet održavanje odličnih praksi njenih zaposlenih. Suočavajući se sa brojnim izazovima koje današnje vreme sa sobom nosi, kompanija PepsiCo nastavlja da pozitivno utiče na živote svojih zaposlenih. Na naše veliko zadovoljstvo čestitamo svim organizacijama koje su ove godine dobile priznanje za najboljeg poslodavca u svojoj zemlji“, izjavio je ovim povodom izvršni direktor Top Employers Instituta David Plink.

Program je do sada uspešno sertifikovao i priznao više od 1.857 vrhunskih poslodavaca u 123 zemlje/regiona na pet kontinenata.

Teme