Preduzetništvo

U DUBAIU USPEŠNO SE PREDSTAVILE 120 PREDUZETNICA Otvaraju se vrata za nove poslove u UAE, na Bliskom Istoku i Aziji

Foto: Đorđe Krstić

Jačanje ženskog preduzetništva, dobri ekonomski rezultati i u najtežim vremenima pandemije Korona virusa, kao i uspešan nastup kompanija iz Srbije na najvećoj Svetskoj izložbi u Dubaiju, rezultat su izuzetne posvećenosti i podrške Vlade Republike Srbije i Privredne komore Srbije svakom segmentu privrede i unapređenju poslovnog ambijenta, izjavila je u Dubaiju Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.ž

„Čast je i privilegija biti danas u Biznis habu Srbije, među našim uspešnim preduzetnicama koje su na ’Ekspo 2020 Dubai’,  predstavile svetu svoje znanje, kreativnost, inovativnost, održale veliki broj sastanaka i promocija, dogovorile nove poslove u inostranstvu i partnerstva“, istakla je ministarka koja je postala počasna članica Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS).

Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, podseća da se u Dubaiju uspešno predstavilo više od 120 naših preduzetnica, da je žensko preduzetništvo u Srbiji snažan ekonomski resurs i potencijal, i znak vitalnosti cele privrede. PKS je podrška svim aktivnostima naših dama koje vode uspešne biznise, kao i onima koje planiraju da se upuste u preduzetničke vode, dodaje Simanić.

“Veliko je zadovoljstvo da je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević takođe podržala naše preduzetnice i što je postala član Sekcije za žensko preduzetništvo. U Biznis habu Srbije ugostili smo i uspešne predstavnice biznisa i poslovnih asocijacija Ujedinjenih Arapskih Emirata kao što je predsednica Saveta poslovnih žena Farida Abdula Kamber al Avadi (Farida Abdulla Kamber Al Awadhi) i predsednica i osnivač G100 Harbin Arora (Dr. Harbeen Arora) ”, rekla je predstavnica PKS.

Preduzetnice koje su sastancima završile uspešnu posetu Dubaiju i Svetskoj izložbi ne kriju zadovoljstvo već ostvarenim kontaktima i mogućim novim poslovima u UAE, na Bliskom istoku i Aziji.

“Imamo puno poziva na saradnju i mislim da će učešće na izložbi otvoriti vrata tržišta u Dubaiju i šire”, istakla je Svetlana Čavić, osnivač kompanije TMV i dodala da očekuje podršku Komore preduzetnicama koje žele da šire poslovanje i na ovim udaljenim tržištima.

Maja Radošević koja već devet godina ima uspešan biznis u Dubaiju u oblasti zdravstva pozvala je sve naše dame da joj se obrate za podršku kako bi se što bolje pozicionirale u UAE.

Da srpska privreda od početka „Ekspo 2020 Dubai“ ima vrlo zapažen nastup govore i brojke. U Biznih habu Srbije od početka izložbe 1. oktobra 2021. organizovano je više od 100 poseta delegacija, sastanaka i prezentacija sa domaćim i međunarodnim partnerima, zajedno sa uspešnim privrednim aktivnostima na Paviljonu Srbije i Svetskoj izložbi imamo više od 15 potpisanih ugovora i predugovora.

Do sada je Svetsku izložbu, uz podršku Vlade Srbije i PKS posetilo više od 800 domaćih privrednika, a do kraja marta ta brojka će premašiti 1000.

Hab je prva adresa privrednicima iz Srbije kada dolaze na Ekspo gde dobiju informacije i važne podatke o poslovanju na tržištu UAE i Bliskog istoka.

Teme