Ceger

Lidl Srbija po drugi put dobitnik Top Employer sertifikata

Prestižni institut Top Employers Institute (trans. top emplojer, srp. Naj poslodavac), sa tradicijom dugom 30 godina u oblasti ljudskih resursa, dodelio je kompaniji Lidl Srbija priznanje Top Employer Serbia“ za 2022. godinu. Kao institut koji nagrađuje najbolje svetske poslodavce, Top Employers Institute je prepoznao Lidl kao najpoželjnijeg poslodavca i u 24 druge zemlje, pa je tako Lidl Srbija nosilac i „Top Employer Europe“ sertifikata.

Kako je istakla izvršna direktorka Direkcije Ljudski resursi u Lidlu Srbija, Ivana Marković, za ovu kompaniju, kreiranje atraktivnog radnog okruženja znači pružanje mogućnosti svim zaposlenima da se razvijaju u skladu sa svojim potencijalima, ali i da postignu željeni balans između poslovnog i privatnog života.

„Svesni smo da su zaposleni nosioci našeg uspeha na svim poljima. Aktivna briga o njihovom profesionalnom razvoju i zadovoljstvu je ono što nas, drugi put zaredom, dovodi na sam vrh ove prestižne liste. Jedna od ključnih tačaka u ovoj godini, pored permanentnog rasta našeg tima i zapošljavanja velikog broja novih kolega u našem novom Logističkom centru u Lapovu, biće razvoj kompetencija zaposlenih“, istakla je Marković.

Kompanije koje se sertifikuju kao najbolji poslodavci jesu one koje dobrobit i razvoj zaposlenih stavljaju u fokus svojih poslovnih aktivnosti, istovremeno im pružajući sigurno i fer radno okruženje. Top Employers Institute procenjuje prakse kompanija na osnovu odgovora dobijenih u upitniku koji sadrži više od 350 pitanja u vezi sa svim procesima koji se tiču upravljanja ljudskim resursima, pored kojih se obavezno dostavljaju i dokazi o njihovoj primeni. Detaljna analiza svih procesa vezanih za upravljanje ljudskim resursima podeljena je po oblastima kao što su to radno okruženje, odnos prema zaposlenima, liderstvo, etika, promovisanje brenda poslodavca i razvoj zaposlenih. „S obzirom na izazovnu godinu, koja je, kao i prethodna, uticala na poslovanje kompanija širom sveta, Lidl Srbija pokazuje da je primena dobrih praksi iz oblasti ljudskih resursa prioritet. Oni nastavljaju da se suočavaju sa svim izazovima koje donose promene kojima smo svakodnevno okruženi, neumorno radeći da pozitivno utiču na živote svojih zaposlenih. Zadovoljstvo nam je da podržimo i promovišemo organizacije koje su sertifikovane kao najbolji poslodavci u svojim zemljama“, izjavio je izvršni direktor Top Employers Institute David Plink.

Teme