Banke Društveno odgovorno poslovanje

Članice NLB Grupe u Srbiji NLB Banka i Komercijalna banka donirale su 40.000 evra humanitarnoj organizaciji SOS Dečija sela Srbija

SOS Dečija sela

Članice NLB Grupe u Srbiji NLB Banka i Komercijalna banka donirale su 40.000 evra humanitarnoj organizaciji SOS Dečija sela Srbija. Ova pomoć obezbediće neometan višemesečni rad njihovih Centara za podršku porodici u Nišu, Beogradu i Kraljevu, kroz koje gotovo 20 profesionalaca pruža stručnu pomoć i podršku za 650 dece i 230 socijalno-ugroženih porodica.

„Kao jedna od vodećih finansijskih grupacija sa sedam banaka na tržištu Jugoistočne Evrope, NLB Grupa je sistemski igrač koji ima kapacitet i snažnu motivaciju da unapređuje uslove života i rada za zaposlene, klijente i sve građane regiona, koji je za nas dom. Vođena misijom svoje matične grupe, Komercijalna banka nastoji da kroz svoje programe društvene odgovornosti doprinese u građenju još svetlije i održivije budućnosti svoje matične regije. Najbolji način da to postignemo je da ulažemo u razvoj potencijala naše dece, jer na njima ostaje da izgrade bolju budućnost za sve nas“, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

Jelena Živković, predsednica Izvršnog odbora NLB Banke dodala je i da iza svakog dobrog rezultata članica NLB Grupe stoje njeni zaposleni – da su sve banke iz ove grupacije sistemi koje pokreću ljudi koji rade za ljude.

„Zbog toga je vrednosti koja najsnažnije povezuje našu NLB porodicu humanost, a glavna odgovornost da budemo uz one kojima je podrška najpotrebnija. Ulažući u decu, a posebno onu najranjiviju, pomažemo im da sa margine hrabro zakorače u centar našeg društva – aktivno mu doprinose i menjaju ga nabolje“, istakla je predsednica IO NLB Banke.

Vesna Mraković Jokanović, nacionalna direktorka organizacije SOS Dečija sela Srbija zahvalila se članicama NLB Grupe na velikodušnoj donaciji, napominjući da Centri za podršku porodici danas postoje u Nišu, Beogradu i Kraljevu, te da će ovaj vid podrške uskoro biti dostupan i porodicama u Trsteniku, Čačku i Vrnjačkoj Banji. „Uspešnosti našeg preventivnog rada sa porodicama značajno doprinose kompanije i pojedinci koji prepoznaju važnost porodice, a među njima su i članice NLB Grupe, na čemu im se od srca zahvaljujemo”, istakla je ona.

SOS Dečija sela Srbija od 2004. godine radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja u Srbiji i socijalno-ugroženih porodica verujući da je porodica najbolje mesto za odrastanje i pravilan razvoj dece, te da svako dete treba da živi u toplom, bezbednom i podsticajnom okruženju, kako bi izraslo u zdravu, uspešnu i srećnu osobu i korisnog člana zajednice. Fokusirani su na preventivni rad i podršku porodicama koje ne uspevaju da samostalno reše životne izazove i na adekvatan način brinu o deci, kao i na pomoć deci i mladima koji su morali biti smešteni u neki vid alternativne brige.

Teme