Društveno odgovorno poslovanje Info

HUMANOST KOMPANIJE JTI 162 paketa hrane za najugroženije građane Sente, Ade, Subotice, Kanjiže i Kikinde

Foto: JTI

Kompanija Japan Tobacco International je svečano uručila donaciju od 162 paketa hrane za najugroženije građane iz opština Kikinda, Senta, Subotica, Kanjiža i Ada.

Paketi hrane sadrže namirnice koje mogu da zadovolje potrebe četvoročlane porodice za period od najmanje mesec dana. Distribuiraju se uz pomoć Banke hrane Vojvodina preko Udruženja žena „Velikoselke“ iz Banatskog Velikog Sela, organizacije Karitas iz Subotice i Udruženja DUGA – Ada.

„Budući da već 15 godina podržavamo Narodnu kuhinju u Senti, veliko nam je zadovoljstvo što smo u okviru ove kampanje imali mogućnost da odemo korak dalje i pomognemo i najugroženijim građanima u okolnim opštinama u Vojvodini. Naši sugrađani će i u budućnosti moći da računaju na našu pomoć“, istakao je Jovan Krivokapić, menadžer korporativnih poslova kompanije JTI.

Donacija kompanije JTI realizovana je u okviru kampanje “Spasimo hranu, spasimo humanost” i prošlogodišnjeg Nacionalnog dana davanja koje su organizovali Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku USAID. Tokom poslednja tri meseca 2021. godine, prikupljeno je 69.717 kilograma hrane u vrednosti od 13.625.078 dinara. Od kada posluje u Srbiji, kompanija JTI je realizovala niz aktivnosti usmerenih ka unapređenju lokalne zajednice. Prošle godine smo podržali pošumljavanje potiskog priobalja koje je pokrenulo udruženje Spasilački tim „Tisa“. Zasađeno je 1.650 sadnica na površini od jednog hektara u priobalju reke Tise.U Senti, gde se nalazi JTI fabrika, kompanija je pomogla rekonstrukciju pozorišta i gradske fontane, pošumljavanje priobalja reke Tise, obnovu gradskog bazena, kao i osnivanje Dnevnog centra za invalide rada. Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj posluje, JTI je dobitnik priznanja Virtus.

Teme