Točkovi&Pruga&Nebo

Od juna ER SRBIJA direktnim i redovnim avio-letovima iz Beograda ka Hanoveru, Nirnbergu i Salcburgu

Foto: Er Srbija

Er Srbija nastavlja sa ekspanzijom svoje mreže, uspostavljanjem direktnih redovnih letova iz Beograda ka dve destinacije u Nemačkoj – Hanoveru od 3. juna i Nirnbergu od 6. juna, kao i letova ka Salcburgu u  Austriji od 7. juna.

Uz najavljeno proširenje mreže, srpski nacionalni avio-prevoznik će saobraćati do čak osam destinacija u Nemačkoj – Berlina, Frankfurta, Štutgarta, Diseldorfa, Nirnberga i Hanovera iz Beograda, kao i Frankfurt Hana i Kelna iz Niša, čime ova država postaje tržište sa najvećim brojem destinacija Er Srbije.

„Istorijski gledano, nemačko tržište je uvek bilo od velikog značaja za našu avio-kompaniju. Uspostavljanjem linija ka Hanoveru i Nirnbergu, Er Srbija će dodatno ojačati svoju poziciju u Nemačkoj, povećati prisustvo u toj zemlji i dopuniti postojeću uslugu. S druge strane, uvođenje letova za Salcburg potvrđuje našu posvećenost jačanju vazdušne veze između Srbije i Austrije, koja predstavlja značajno tržište za našu zemlju zbog brojne srpske dijaspore, ali i pruža odlične mogućnosti za odmor i skijanje,“ izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Er Srbiji. 

Srpski nacionalni avio-prevoznik će između Beograda i Hanovera saobraćati tri puta nedeljno tokom letnje sezone i dva puta nedeljno po zimskom redu letenja. Uspostavljanjem ove rute, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Hanovera i drugih gradova u mreži Er Srbije, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat. Er Srbija je ranije do ovog nemačkog grada letela dva puta nedeljno iz Niša.  

Hanover, glavni grad Donje Saksonije, predstavlja univerzitetski, ekonomski, kulturni i festivalski centar istoimenog regiona. Poznat kao grad sajmova i inovacija, uz zanimljivu istoriju i lepu arhitekturu, opravdano nosi status važnog centra biznisa, sajamskih manifestacija i visokog obrazovanja.

Letovi Er Srbije do Nirnberga će se obavljati dva puta nedeljno tokom cele godine. Pokretanjem saobraćaja na ovoj ruti, Er Srbija će omogućiti povoljne konekcije između Nirnberga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Aman, Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Krasnodar, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat. Srpska nacionalna avio-kompanija je ranije za Nirnberg letela iz Niša, dva puta nedeljno.

Drugi po veličini grad nemačke savezne države Bavarske, Nirnberg je kulturni centar oblasti Frankonija. Smešten na obe strane reke Pegnic, predstavlja turistički dragulj koji privlači posetioce iz celog sveta brojnim muzejima, pijacama, impresivnom arhitekturom i vrhunskim gastronomskim specijalitetima.  

Er Srbija će do Salcburga, svoje druge destinacije u Austriji, saobraćati tri puta nedeljno tokom leta, odnosno dva puta nedeljno tokom zime. Na ovaj način, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između popularnog austrijskog grada i drugih destinacija u mreži srpskog nacionalnog avio-prevoznika, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Pula, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Split, Tirana i Tivat. Letovi Er Srbije ka Salcburgu su se ranije obavljali dva puta nedeljno iz Niša.

Smešten u središnjem delu države, Salcburg predstavlja četvrti po veličini grad u Austriji i upravni, ekonomski i kulturni centar istoimene pokrajine. Staro jezgro grada jedno je od najočuvanijih u srednjoj Evropi i nalazi se na listi kulturne baštine Uneska. Poznat kao „grad klasične muzike“ i mesto rođenja čuvenog Mocarta, Salcburg je značajna turistička destinacija zbog blizine Alpa, bajkovite barokne arhitekture i brojnih atrakcija koje nudi.

Teme