Banke Društveno odgovorno poslovanje

Sberbanka Srbije četvrti put podržala NIN-ov izbor za roman godine

Foto: Danijela Nišavić

Nastavljajući odličnu tradiciju iz prethodnih godina i negujući svoju aktivnu podršku razvoju kulture i umetničkog stvaralaštva u našoj zemlji, Sberbank Srbija je kao počasni sponzor i ovoga puta podržala čuveni NIN-ova izbor za roman godine.

Za Sberbank Srbija ovo je već četvrta godina za redom da podržava pomenuti izbor i nagradu, ali i da kao jedan od pokrovitelja i partnera magazina NIN, kroz ovaj važan projekat, pruža dalji podsticaj unapređenju i jačanju književnog stvaralaštva u Srbiji.

„NIN-ova nagrada je bila i ostala najznačajnije književno priznanje ne samo u Srbiji, već i u regionu. Međutim, važno je reći da bez društveno odgovornih kompanija, koje shvataju značaj kulture, NIN-ove nagrade možda više ne bi ni bilo. Zato se u ime naše redakcije zahvaljujem Sberbank Srbija što je još jednom prepoznala značaj ovog književnog priznanja. Nadam se da će se ovo partnerstvo nastaviti i u narednom periodu i da će još neke kompanije krenuti stopama Sberbank Srbija, koja i u najtežim uslovima, u periodu pandemija, nije ostavila kulturu na cedilu“, objasnio je Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN.

„Da bi književna nagrada vrijedjela i trajala potrebno je mnogo upornosti, rada i truda NIN-ovih zaposlenih i to već 68. godina, kao i generacije vrsnih književnika/ca koji isto toliko dugo stvaraju sjajna umjetnička djela. Velika je privilegija dati doprinos da se tradicija održi i biti dio tako važnog umjetničkog i društvenog događaja. Kroz naše učešće, mi učimo kako da dugoročno održimo kvalitet i vrijednost. Nadahnjuje nas kreativnost i mudrost autora. Uživamo u ravnopravnom takmičenju, kakvo želimo da imamo i u našoj industriji, uz veliko poštovanje prema ostalim učesnicima, ali sa željom i voljom da budemo bolji i uspješniji. Književnost je veoma važna za razvoj društva, a uz podršku NIN-ovoj nagradi i naš posao dobija dublji smisao“, istakao je Vladimir Pajović, član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Teme