Credit Agricole sajam poljoprivrede
Banke

KOMERCIJALNA BANKA Isplata prvog agro kredita iz ovogodišnjeg pograma državnih subvencija

Komercijalna banka, članica NLB Grupe, isplatila je juče prvi agro kredit iz ovogodišnjeg programa subvencija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kredit je odobren klijentu iz Donje Trešnjevice za finansiranje veštačkog đubriva u iznosu od 960.000 dinara, rokom otplate od 36 meseci i nominalnom kamatnom stopom od nula odsto.

Banka je, kao jedan od lidera u realizaciji ove vrste plasmana, pozvala i sve druge poljoprivrednike da iskoriste ovogodišnji program i podnesu zahtev za subvencionisane kredite namenjene nabavci poljoprivredne mehanizacije i opreme, repromaterijala, kao i biljnoj i stočarskoj proizvodnji, a od ove godine i beskamatnoj nabavci mineralnog đubriva.

Subvencionisani agro krediti odobravaju se u iznosu do šest miliona dinara za fizička lica ili preduzetnike, odnosno do 18 miliona dinara za pravna lica, uz fiksnu kamatnu stopu i rok otplate do 60 meseci, u zavisnosti od namene.

Cilj im je da podstaknu investiciona ulaganja u razvoj stočarstva, ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, kao i da kroz posebne pogodnosti dodatno podstaknu gazdinstva na područjima sa otežanim uslovima rada, osobe do 40 godina starosti, kao i žene, nosioce poljoprivrednih gazdinstava.

Samo u prošloj godiničlanice NLB Grupe u Srbiji NLB Banka i Komercijalna banka su u okviru programa odobrile skoro 2.000 kredita u iznosu većem od 3.5 milijardi dinara što je gotovo polovina ukupnog isplaćenog iznosa subvencionisanih kredita u 2021. godini.

Teme