Selo&Planina&Grad

SKI ŽURKE NA 1.879 METARA, KONCERTI, KULINARSKI SPECIJALITETI na olimpijskoj lepotici JAHORINI

“Svaki početak skijaške sezone na Jahorini praćen je fenomenalnim sadržajem kada su u pitanju zabava i odličan provod, koji je jednako i zabavan i raznovrstan i za sam kraj sezone. Zato svaku zimsku sezonu zatvaramo uz sjajne manifestacije, a ove reč je o spektakularnom događaju elektronske muzike, pod nazivom “Winter Magic” by Brodolom Jahorina. Tokom januara i februara, na stazama naše olimpijske lepotice, održaće se takozvane Warm Up žurke, kao vid pripreme za samu završnicu ove fenomenalne manifestacije 11. i 12. marta”, najavljuje Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Olimpijski centar Jahorina ugostiće neke od najpoznatijih svetskih imena elektronske muzike kao što su Mark Knight, Mahmut Orhan, After Affair, Andrew Meller, Drop Department, Kristijan Molnar, u petak, 11. februara, kao i Fedde Le Grand, Plastik Funk, The Provincials, Petar Dundov, Alexander De Funk, Nebs Jack, te Dj Jock, u subotu, 12. marta 2022. godine. Za posetioce Jahorine koji nisu ljubitelji ovog muzičkog žanra, Olimpijski centar pripremio gostovanja brojnih muzičkih zvezda domaće i pop muzike u prostorijama Olimpijskog bara, na 1.879 metara nadmorske visine. Među brojnim organizovanim nastupima je i pevačice Ljupke Stević, koja je posetioce ovog jedistvenog bara ugostila, zajedno sa osobljem, u vrhunskoj atmosferi čak 5 puta, a 3 njena koncerta tek će biti održana. Uz Ljupku Stević, u baru se očekuje i nastup Romane.

Žurke na platou Olimpijskog bara

Tu su i dnevne žurke elektronske muzike na samom platou Olimpijskog bara, organizovane kada god se za to stvore lepi, odnosno, sunčani, vremenski uslovi, i tokom kojih se služi najbolje kuvano vino na Jahorini.

Olimpijski bar je poznat ne samo po sjajnim koncertima koje često organizuje, već i ambijentalno i gastronomski. Tako sve posetioce ovog toplo ušuškanog planinskog kutka u više od 700 kvadratnih metara prostora, očekuje nesvakidašnji pogled na veliko akumulaciono jezero i okolne vrhove planine Jahorine, ali i najbolja, prvenstveno raznovrsna, gastronomska ponuda. Pomerajući granice uživanja oni mogu zadovoljiti svoja čula izvrsnom hranom zasnovanom na domaćim proizvodima ove regije, serviranom u vidu obilnih porcija, prepunih proteina, odnosno jakom hranom koja je svakom skijašu potrebna, obzirom na energiju koju ovaj magični zimski sport iziskuje.

“U gastro ponudi našeg podneblja neizostavna je pura sa kajmakom, podvarak sa govedinom ili slaninom. domaći uštipci sa kajmakom i pršutom, svinjska butkica u kiselom kupusu, domaće projice sa domaćim sirom i kajmakom, domaća pogača, sarma, te naravno, ćevapi, i jela sa roštilja. Domaća pita koja se sprema u Olimpijskom baru je nešto što se definitivno ne može naći svuda, kao nešto što su nam spremale mame i bake, i što predstavlja prvu asocijaciju na detinjstvo. Jahorinski kotlet i svinjska butkica u kiselom kupusu su jela kojima gotovo niko ne odoli. Takođe, tu je i neizostavan, slatki segment ponude – domaće baklava, tufahije i palačinake, uz, naravno, vrhunsku ponudu napitaka, osvježavajućih i alkoholnih pica”, kaže Dejan Ljevnaić.

Noćno skijanje

Olimpijski bar sjajno je mesto predaha tokom svakodnevnog skijanja, no i omiljeno mesto svih posetilaca Jahorine u večernjem terminu. Iako noćno skijanje zna da bude oštrije prema skijašima nego skijanje u dnevnom terminu zbog niskih temperatura, ono ujedno predstavlja omiljenu aktivnost tokom njihovog boravka na Jahorini, No kako i ne bi, obzirom na 5 kilometara noćnih staza, pripremljenih baš u tu svrhu, i osvetljenih po FIS standardima. Naime, u funkciji u večernjim satima za skijaše su gondola Poljice i gondola Partizan, odnosno staze Poljice i Novak Đoković, kao i ski vrtić Poljice, za najmlađe skijaše, koji svoje skijanje rado produže i u večernjim satima.

Vožnja tabačem i VIP gondolom

Ipak, nisu svi posetioci Jahorine ljubitelji skijanja. Pa tako, ako nisu voljni da ih dožive na skijama, predlog je da to urade vožnjom snežnim tabačem. Ova aktivnost je pobrala simpatije mnogih, pa i skijaša, koji takođe, barem jedanput u toku boravka na Jahorini, požure da skinu skije, zavire u unutrašnjost tzv. ratraka, zabeleže neke nove uspomene, ali i vide kako se pripremaju staze za skijanje. Tako u ponudi vožnjom snežnim tabačem, posetioci imaju taxi vožnju do Olimpijskog bara i nazad, kao i panoramsko razgledanje, u trajanju od 20 minuta, a na raspolaganju će uskoro imati i snežni tabač sa zatvorenom kabinom. Korisnici ove usluge moći će da izaberu između zatvorenog i otvorenog tipa razgledanja planine snežnim tabačem.

Pročitajte još

REPORTAŽA SA JAHORINE Vožnja ratraktom i sankanje na 1.879 metara (FOTO)

KAD NE SKIJATE MOŽETE DA ŠETATE Jahorina planina zdravlja, sve o stazi LJUBAVI, ZDRAVLJA, OLIMPIJSKOJ stazi i SPORTSKO-REKREATIVNOJ stazi

JAHORINA IZVANREDNA ZA UČENJE SKIJANJA Više od 60 odsto plavih staza, a znanje prenosi 160 licenciranih instruktora skijanja

SKIJANJE ZA POČETNIKE NA OLIMPIJSKOJ LEPOTICI JAHORINI Saveti i iskustvo Dejana Ljevnaića, direktora OC Jahorina

NOVA kabinska gondola POLJICE Najnovija LED tehnologija sa unutrašnje i spoljašnje strane, brzina šest metra u sekundi… (FOTO)

„Osim toga, tu je i vožnja VIP kabinom gondole, ukoliko gosti tokom posete Jahorini žele da proslave poseban događaj u životu, sa porodicom, prijateljima, ili voljenom osobom. Ova aktivnost podrazumeva noćni obilazak planine u gondoli, uz planinske specijalitete i šampanjac, što ujedno predstavlja i glamurozan način za proslavu, kao i istraživanje Jahorine. I neskijaši, koji su u poseti našoj planini u dnevnom terminu, takođe je omogućena vožnja gondolom“, kaže za Plodnu zemlju Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Teme