Točkovi&Pruga&Nebo

Svake subote i nedelje panoramsko razgledanje grada autobusom na sprat LASTE

Svakog vikenda subotom u 16h i nedeljom u 12h, „Lasta“ organizuje panoramsko razgledanje Beograda autobusom na sprat. Saznanja o bogatoj istoriji prestonice prenosi turistički vodič na srpskom i engleskom jeziku (simultano). Zbog ograničenih kapaciteta sedišta, poštujući sve epidemiološke mere, obavezne su rezervacije mesta u “Lastinoj” turističkoj agenciji na Savskom trgu 1A (ili na tel. 011/6641 251). Karte se mogu kupiti u autobusu pre početka razgledanja.

Početna tačka rute je standardno turističko polazište – Trg Nikole Pašića, a trasa ide putanjom najzvučnijih beogradskih bulevara, trgova i ulica.

Po programu, razgledanje započinje iz neposredne blizine Starog i Novog Dvora i Skupštine Srbije, a na mapi obilaska uvršteni su najznačajniji lokaliteti našeg grada: Hram Svetog Save, Narodna biblioteka Savski trg sa spomenikom Stefanu Nemanji, trg Republike sa Narodnim muzejom i Narodnim pozorištem, zatim Jugoslovenska kinoteka, Kalemegdan, Park prijateljstva, Muzej Savremene umetnosti, Palata Federacije, Štark Arena, Most na Adi, kao i nove atrakcije Beograda: Beograd na vodi, Šoping centar Galerija Beograd, Poslovno-stambeni kompleks Skyline Belgrade…

Autobus zatvorenog tipa za razgledanje biće dostupan korisnicima i za vanlinijske ture, kao i za iznajmljivanje u različite svrhe: razne proslave, turističko razgledanje drugih mesta i lokaliteta u sopstvenoj organizaciji…

„Pozivamo sve naše sugrađane i posetioce-goste Beograda da uživaju u lepotama i znamenitostima našeg grada koristeći “Lastin” novi program panoramskog razgledanja iz zatvorenog autobusa“, saopštili su u SP “Lasta”.  

Teme