Zdravlje

KLICE, MIKROBILJE, SOK OD ŽITNIH TRAVA Kako ojačati organizam i imunitet posle preležanog COVID-19

Foto: Grina

Autor: Nenad Ratkov

Nedostaje vam energije? Osećate malaksalost? Teško se budite i s naporom hvatate dnevni ritam? Ova stanja se pojavljuju skoro po definiciji posle preležanog COVID-19. Uz to prisutne su i blage aritmije i dalje rovit imunitet pa smo podložniji stomačnim virusima koji dodatno iscrpljuju organizam. Lekovi i sintetički suplementi dodatno blokiraju probavni trakt i guše crevni mikrobiom – sveukupno jedna nezavidna situacija koja traje! Način da sebe vratite u punu formu i da to stanje prirodno održavate jeste uvođenje klica, mikrobilja i sokova od žitnih trava, a sve to možete relativno lako i sami da proizvedete u svom domu.

Lekar, nakon pregleda, kaže, da prema urađenim analizama sve je u redu, ali ne osećate se tako, nije vam dobro, nešto vam ’fali’.

Simptomi su najčešće povezani sa manjkom gvožđa, vitamina D, zakrčenom jetrom, usporenim varenjem zbog lekovima narušenog mikrobioma i otežanim pražnjenjem organizma. Za navedena stanja, a pre svega za otklanjanje uzroka koji ih rezultiraju, preporučljiva je sledeća kombinacija biljčica i sokova od žitnih trava.

Klice Mungo pasulja

Klice

Klice Alfalfe – odlične za podizanje nivoa gvožđa, čišćenje krvi i pomažu funkciji jetre i bubrega.

Klice brokolija – sadrže velike količine sulforafana koji podrška telu u borbi protiv zagađenog vazduha, slobodnih radikala, teških metala i toksina koji su nataloženi u jetri. Jačaju neurološku funkciju, smanjuju oksidativni stres srčanih tkiva

Klice Daikon roktvi – prirodan izvor folata koji je vrlo blagotvoran za rad srca, takođe vrlo bogate sulforafanom

Klice Mungo pasulja i sočiva – odličan su izvor supstanci (dijetalnih vlakana, proteina, folata, gvožđa, magnezijuma, fosfora i mangana, vitamina K, riboflavina i bakra) neophodnijh za pravilno imunološko funkcionisanje organizma

Mikrobilje Korijander

Mikrobilje

Mikrobilje korijandera – smanjuju lupanja srca, otežano disanja, oscilacije nivoa šećera u krvi, poboljšava kognitivne i metaboličke funkcije i oporavak od ekstremnog umora.

Mikrobilje suncokreta – blagotvorno deluju na smanjenje krvnog pritiska, povećanje elastičnosti arterija, smirivanje upalnih procesa, povećanju energije, zdrav gubitak kilograma i aktiviranje enzima. Pomažu u zdravlju pluća i koriste se u prevenciji respiratornih infekcija.

Mikrobilje purpurne kelerabe i divljeg kelja – smanjuju rizik od srčanih oboljenja i pospešuju funkcije mozga. Pospešuju zdrav mikrobiom creva.

Sokovi od žitnih trava

Sok od pšenične i speltine trave – za čišćenje organizma i podizanje imuniteta

Sok od ječmene trave – za podizanje energije, dovođenja u balans rada jetre i probavnog trakta

Stavljanje svoga zdravlja na stranu vodi ka hroničnim stanjima kojima je teško upravljati, zato vodi računa o najvrednijoj imovini koju ćeš ikada posedovati.

Jedi zdravo, dobro spavaj, diši duboko, uživaj u životu.

Podršku kako da samostalno uzgajaš svoj ’prirodni booster’ ćeš pronaći na sajtu www.budite-zdravi.rs gde se nalazi mnoštvo korisnih informacija, kao i direktni kontakt sa profesionalnim proizvođačem koji će nesebično podeliti svoje znanje sa tobom.

PROČITAJTE JOŠ

ZDRAVO MRŠAVLJENJE Kako uz KLICE i MIKROBILJE smanjiti kilažu? (1)

ZDRAVO MRŠAVLJENJE Zašto su klice i mikrobilje pravi izbor da izgubite višak kilograma (2)

KORISTI po organizam od konzumiranja jestivih klica

Danijela i Nenad Ratkov iz Starčeva U ČETRDESETIM pokrenuli posao i grade brend GRINA od proizvoda MIKROBILJA i KLICA

USPORAVA li nas išta više od lošeg osećaja koji imamo u sebi? DETOKSOM organizma do osećanja sreće, poleta i radosti

Teme