Selo&Planina&Grad

Martovska ponuda Jahorine SKI URANAK, SKI ZALAZAK, VOŽNJA TABAČEM, NAJSUNČANIJI DANI IDEALNI ZA SKIJANJE

Najlepši izlasci i zalasci sunca

Svoj skijaški procvat Jahorina najčešće doživljava u martu, iako je zbog brojnih prazničnih dana najčešće posećena u decembru, kao i januaru i februaru. Za skijaše olimpijske planinske lepotice skijanje u martu je jedno od najlepših iskustava jer snežni pokrivač je dovoljan za dobro skijanje, a vreme je uglavnom sunčano.

„Postala je skoro pa tradicija da u martu snega na Jahorini bude u izobilju, kao i da je najveći broj sunčanih dana. Tada često možemo videti kako naši skijaši pauzu u skijanju prave ispred Olimpijskog bara na vrhu staze Poljice, ili u nekom odobližnjih kafića i restorana, toliko lagano obučeni, da pogledavši ih, pomislite da su letnji dani na pomolu. Sunce kakvo upravo tada imamo je najlepše, dovoljno jako da u svom omiljenom zimskom sportu uživate u tankoj odeći, a temperature takve da se ipak visok snežni pokrivač ne otopi“, kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

U prilog skijaškom mesecu martu ide i posećenost planine, odnosno manja fekvencija kako posetitelja na planini, tako i skijaša na stazi. Veća širina u skijanju, manji redovi čekanja, sve instalacije vertikalnog transporta u pogonu, fenomenalne staze za skijanje, duže dnevno svetlo za skijanje, a to ide na ruku skijašima i u večernjem terminu skijanja. Temperatura vazduha bude mnogo toplija u večernjim satima, a noći vedrije, što čini pogled na vrhove olimpijske planine fantastičnim za uživanje.

Oni koji odlučeda svoj boravak upotpune dodatnim aktivnostima koje Olimpijski centar Jahorina nudi, mogu da ukoliko žele isprobaju vožnju zatvorenim tipom snežnog tabača, kao jednom od omiljenih aktivnosti svih posetilaca. U pitanju su Ski uranak i Ski zalazak.

Ski uranak

Ova ponuda predstavlja spoj svih predivnih aktivnosti u kojima posetioci mogu uživati na Jahorini – izlazak i zalazak sunca, panoramska vožnja snežnim tabačem i uživanje u prekrasnim pogledima na obližnje planinske vrhove, vrhunska hrana, i najbolje skijanje.

Korisnicima ponude Ski uranak jutro počinje nešto prije 6:30h, termina kada novi snežni tabač zatvorenog tipa polazi sa staze Poljice u panoramsku vožnju planinom preko Gole Jahorine, u toku koje isti zastaje na barem dve tzv. “fotopoints”, odnosno, lokacije koje predstavljaju mesta sa kojih se pruža nevjerovatan pogled, i na kojima se učesnici ove aktivnosti mogu fotografisati u predivnom, prirodnom ambijentu. Oni dalje svoju vožnju nastavljaju sve do Olimpijskog bara na vrhu staze Poljice, u kojem ih čeka preukusan doručak uz najfinije tople napitke, nakon čega će, u 8:45h, uslediti prvi spust na skijama, u toku kojeg će imati priliku da se prvi, nakon snežnih tabača, spuste niz sjajne staze Jahorine. Naravno, uvek je ostavljena mogućnost da neki od učesnika Ski uranka nisu skijaši, te je za njih omogućen povratak na polaznu stanicu Poljice istoimenom gondolom. Za božanstven pogled koji će ovom prilikom zauvek pamtiti, zaista se vredi probuditi u cik zore.

Ski zalazak

Dok Ski uranak predstavlja idealnu jutarnju aktivnost za neke od posetilaca olimpijske planine Jahorine, postoji i veliki broj onih koji bi radije uživali u zalasku sunca koji je jednako magičan. Olimpijski centar Jahorina, u svoju ponudu je uvrstio i fenomenalnu ponudu pod nazivom Ski zalazak. Ski zalazak predstavlja vrlo sličnu ponudu predstavljenu u sklopu Ski uranka, no sam polazak zatvorenog tipa sniježnog tabača sa iste lokacije, Poljice, planiran je za 17h, kada se prati ista ruta panoramske vožnje, odnosno, od staze Poljice, preko Gole Jahorine, sve do Olimpijskog bara. Naravno, u sklopu ove vožnje, korisnici usluge, zastaće na takođe na barem dvije tzv “fotopoints”, zabilježiti neverovatan prizor iza sebe, beskrajno uživati u momentu, a potom se osvežiti uz odličan branč u Olimpijskom baru. I uz ovu opciju panoramske vožnje snežnim tabačem, skijaši imaju mogućnost da budu prvi na stazi, neposredno pred početak noćnog skijanja, u terminu od 18h do 21h, ali i da se gondolom Poljice vrate na polaz istoimene staze i celokupne rute, ukoliko nisu skijaši.

Pročitajte još

REPORTAŽA SA JAHORINE Vožnja ratraktom i sankanje na 1.879 metara (FOTO)

KAD NE SKIJATE MOŽETE DA ŠETATE Jahorina planina zdravlja, sve o stazi LJUBAVI, ZDRAVLJA, OLIMPIJSKOJ stazi i SPORTSKO-REKREATIVNOJ stazi

Za Dan žena – besplatno skijanje za sve dame

Za 8. mart Dan žena, svim damama omogućeno besplatno skijanje, a odziv ovoj akciji predivnog karaktera, svake godine, zaista je velik, dok je o njihovom oduševljenju suvišno govoriti.

Međutim, pored dama, Olimpijski centar Jahorina nadstoji da obraduje sve svoje posetioce u pomenutom mesecu, te tako u zimskoj sezoni 2021/2022, tačnije, u periodu od 10. do 13. marta, za sve skijaše, te one koji tek uče kako da savladaju ovaj zimski sport, obezbeđuje popust od 20%, na sve četverodnevne, trodnevne, dvodnevne, te jednodnevne karte za skijanje, a jedini uslov za skijaše je da kupljene karte iskoriste u ovom periodu.

Pročitajte još…

JAHORINA IZVANREDNA ZA UČENJE SKIJANJA Više od 60 odsto plavih staza, a znanje prenosi 160 licenciranih instruktora skijanja

SKIJANJE ZA POČETNIKE NA OLIMPIJSKOJ LEPOTICI JAHORINI Saveti i iskustvo Dejana Ljevnaića, direktora OC Jahorina

„Winter Magic“ by Brodolom Jahorina

Iako je svaki početak skijaške sezone na Jahorini praćen fenomenalnim sadržajem kada su u pitanju zabava i odličan provod, jednako zabavan i raznovrstan sadržaj uvek je planiran i za sam kraj.

Svaku zimsku sezonu zatvaramo uz sjajne manifestacije, a ove sezone reč je o spektakularnom događaju elektronske muzike, pod nazivom “Winter Magic” by Brodolom Jahorina, 11. i 12. marta, 2022. godine.  Olimpijski centar Jahorina ugostiće neke od najpoznatijih svetskih imena elektronske muzike kao što su Mark Knight, Mahmut Orhan, After Affair, Andrew Meller, Drop Department, Kristijan Molnar, u petak, 11. marta kao i Fedde Le Grand, Plastik Funk, The Provincials, Petar Dundov, Alexander De Funk, Nebs Jack, te Dj Jock, u subotu, 12. marta 2022. godine. Iako nas nakon završetka ovog muzičkog spektakla elektronske muzike očekuju brojni dani još spektakularnijeg skijanja tokom sunčanog maja, manifestacije koncertnog karaktera u zimskoj sezoni 2021/2022 se završavaju sa pomenutim događajem – pa smo se i potrudili da bude zaista brilijantan“, kaže za Plodnu zemlju Dejan Ljevanić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Teme