Banke Inovacije

Od 7. marta do 11. aprila otvorene prijave za startap kompanije OTP STARTUP BOOSTER PROGRAM

Kao kompanija koja podržava inovacije, OTP Grupa i ove godine, po peti put, pokreće svoj međunarodni program za saradnju sa startap kompanijama sa nazivom OTP Startup Booster Program. Ovom inicijativom koja se sastoji od nekoliko etapa, inovativna rešenja se usmeravaju od procesa mapiranja poslovnih potreba pa sve do uvođenja rešenja i otvorena je za startape iz celog sveta, sa već proverenim proizvodima ili poslovanjem koje se nalazi u intenzivnoj skejlap fazi. Uz učešće različitih delova bankarske grupe, OTP ima za cilj da podstakne ovu poslovnu saradnju i implementira pilot projekte sa izabranim kandidatima. Prijave  su otvorene od 07. marta do 11. aprila.

Ovo je peti put da je OTP bank objavila svoj međunarodni startap program. Pogodnosti koje izabrani kandidati OTP Startup Booster Programa mogu da dobiju su brojne: pored pilot projekta sa bankarskom grupom, mogu da učestvuju u stručnoj radionici, dobiju kako internu tako i eksternu podršku mentora, i imaju brojne prilike za umrežavanje. OTP LAB koji koordinira Programom širom OTP Grupe, prikupio je više od  150 poslovnih potreba i tema od početka januara do sredine februara, za koje se traže inovativna rešenja u saradnji sa izabranim startap kompanijama.

Osim tradicionalnih kategorija poslovnih potreba  finansijske institucije kao i tokom prethodnih ciklusa, ove godine prioritetan fokus daje se tzv. rešenjima izvan bankarstva i inovacijama koje podržavaju održivost i ekološki osvešćen svakodnevni život klijenata i Banke.

Za ovogodišnji Startup Booster Program, Banka poziva kompanije da se prijave na jednu od sledećih tema:

  • Korisničko iskustvo i pružanje usluge klijentima;
  • Povećanje interne efikasnosti;
  • Inovacije specifične za proizvode u poslovanju sa stanovništvom;
  • Inovacije specifične za proizvode u poslovanju sa privredom;
  • „Izvan bankarstva“ i održivost;
  • Potpuno nova i disruptivna rešenja koja se odnose na bankarski sektor, a koja ne potpadaju pod gore navedene kategorije.

I ove godine, startap kompanije biraju se kroz tri etape. Da bi konkurisale, potrebno je da popune prijavni formular dostupan na internetu. Nakon pregleda pristiglih prijava, izabrani startapi imaće mogućnost da se tokom onlajn intervjua sastanu sa predstavnicima specijalizovanih oblasti iz Banke.OTP Grupa će pozvati predstavnike najboljih 25 – 30 startap kompanija na Dane finalne selekcije, koji su planirani da se održe u Budimpešti krajem  maja meseca, u Akvárium Klubu, uz lično prisustvo.

„Ponosan sam što je cela Grupa, zajedno sa bankama članicama, uključena u OTP Startup Booster Program, kako bi pružila podršku širenju inovativnih finansijskih rešenja širom regiona. Posebno me raduje što se svake godine prijavljuje sve više kandidata i što imamo odličnu saradnju sa našim startap partnerima“, izjavio je András Fischer, direktor Odeljenja za inovacije OTP Banke (OTP LAB).

Period pilot projekta počinje 05. septembra 2022. godine i traje do 25. novembra 2022. godine. Tokom onlajn Demo dana, zakazanog za 30. novembar, Startapi će imati  priliku da Rukovodstvu Grupe, investitorima i stručnjacima za inovacije brojnih velikih domaćih i međunarodnih kompanija, predstave svoja dostignuća tokom tromesečnog pilot projekta. Nakon Demo dana i predstavljanja  najperspektivnijih pilot projekata, počinje „roll-out“ faza i to od 01. januara do 30. juna 2023. godine sa nekom od članica OTP bankarske grupe, u okviru dugoročnog ugovora o partnerstvu.

Za više informacija o Programu posetite www.otpstartup.com

Teme