Banke

ZA NLB GRUPU srpsko tržište bitno, NASTAVLJAJU sa ulaganjima

Panel "Konsolidacija bankarskog tržišta" Kopaonik biznis forum 2022.

„Srbija, kao najveća zemlja u regionu, nalazi se na putu ukrupnjavanja bankarskog sektora – konsolidacije koja nije ni blizu kraju, već se očekuje da se intenzivira i ubrza. Ovde se trenutno beleži najveći stepen rasta, ukoliko gledamo sa aspekta regiona, jer se intenzivno razvija, a i  konkurencija je najveća. Za NLB Grupu, srpsko tržište je veoma bitno i mi nastavljamo sa daljim ulaganjima“, izjavio je Blaž Brodnjak, CEO NLB d.d., matične banke NLB Grupe, na panelu „Bankarski sistem – da li je konsolidacija završena?“ održanom na programu drugog dana Kopaonik biznis foruma.

On je dodao da je srpsko tržište i dalje veoma fragmentirano, s obzirom na veličinu i da predviđa da će u narednih nekoliko godina u Srbiji poslovati najviše 10 do 12 banaka.

Na panelu je istaknuto da su banke odgovorno reagovale na sve trendove i uspele da odole brojnim izazovima tako što su ostale temelj stabilnosti i pouzdan partner svojim klijentima.

„NLB Grupa je postavila finansijski sistem regiona na globalnu mapu, a Srbiju će dodatno promovisati među investitorima organizacijom prvog po redu Dana investitora koji će biti održan ove godine u Beogradu. Očekujemo da ćemo ovom prilikom ugostiti preko 150 investitora, analitičara i drugih stejkholdera iz čitavog sveta“, istakao je Brodnjak na panelu.

Kopaonik biznis forum je, kao najznačajniji poslovni događaj u regionu, i ove godine uz generalno sponzorstvo NLB Grupe, od 6. do 9. marta na Kopaoniku okupio više od 180 učesnika, koji su kroz više od 30 panela, diskusija i obraćanja diskutovali o najznačajnijim ekonomskim temama u regionu.

Teme