Banke

PRIZNANJE Global Finance Banca Intesa je najbolja banka u Srbiji i u 2022.

Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banka Intesa

Global Finance, poznati finansijski magazin proglasio je Banca Intesa za „Najbolju banku u Srbiji“ u 2022. godini.

Žiri sastavljen od međunarodnih ekonomskih stručnjaka i urednika časopisa  odabrao je najuspešnije banke na osnovu analize brojnih kriterijuma poslovanja, od rasta aktive i inovativnosti proizvoda, do strateških partnerstava i razvoja poslovanja. Pored objektivnih kriterijuma, žiri se rukovodio i ocenama konsultanata, analitičara, kao i predstavnika bankarskog i korporativnog sektora.

„Veliko je zadovoljstvo primiti sedmo po redu priznanje za najbolju banku u Srbiji od strane eminentnog finansijskog magazina Global Finance, posebno u doba izazova uslovljenih pandemijom, globalnim geopolitičkim dešavanjima, ali i usred konsolidovanja tržišta i formiranja još konkurentnijeg bankarskog okruženja. Ovu nagradu doživljavamo kao potvrdu da sistemski rad na jačanju sopstvenih kapaciteta sa ciljem unapređenja korisničkog iskustva kreiranjem omnichannel platforme, i posle 17 godina rada na tržištu jednako dodaje vrednost kvalitetu života građana, kao i ukupnom ekonomskom prosperitetu. Koristim priliku da se zahvalim i čestitam kolegama koji su u ovaj uspeh utkali svoju ekspertizu, znanje i istrajnost u savladavanju svih prepreka na putu ka ostvarenju zadatih ciljeva“, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Banca Intesa, članica Intesa Sanpaolo grupe, zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije prema svim ključnim parametrima uspešnosti poslovanja – ukupnoj aktivi, kapitalu, klijentskoj bazi i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,37 miliona klijenata u segmentu fizičkih lica, malog biznisa, malih i srednjih preduzeća, multinacionalnih i velikih kompanija, kojima stavlja na raspolaganje sveobuhvatnu ponudu modernih proizvoda i uslugu najvišeg nivoa.

Magazin Global Finance, sa sedištem u Njujorku i kancelarijama širom sveta, od 1987. godine predstavlja važan izvor finansijskih informacija i analiza za čitaoce širom sveta. Global Finance tradicionalno već 29 godina objavljuje listu najboljih banaka i drugih pružalaca finansijskih usluga. Ovaj renomirani časopis izdaje se na mesečnom nivou u tiražu od preko 50.000 primeraka.

Teme