Banke

EUROMONEY UniCredit Grupa Najbolji globalni pružalac usluga klijentima

Foto: Promo

UniCredit Grupa još jednom je proglašena za Najboljeg globalnog pružaoca usluga klijentima prema ovogodišnjoj Anketi o finansiranju trgovine koju sprovodi časopis Euromoney. Prema poslednjoj anketi, ova bankarska grupacija dodatno je učvrstila svoju poziciju tržišnog lidera osvajanjem 22 nagrade na različitim tržištima i u različitim kategorijama, što najbolje oslikava snagu njene jedinstvene panevropske mreže banaka.  

Euromoney anketa, sprovodi se već jedanaestu godinu zaredom i prikuplja povratne informacije od više od 11.000 korporativnih klijenata i finansijskih institucija, pružajući uverljive dokaze o kredibilnosti vodećih UniCredit proizvoda i usluga, ali i dubinsko razumevanje svih evropskih tržišta na kojima ova bankarska grupacija posluje. Rezultati grupišu banke u dve kategorije – Najbolji pružalac usluga, gde se meri nivo podrške klijentima i Tržišni lider, gde se posmatraju i kombinuju podaci o penetraciji, udelu i prometu, a kako bi se napravilo konačno rangiranje najboljih banaka za usluge finansiranja trgovine.

U kategoriji „Najbolji pružalac usluga“, UniCredit je zadržao prvo mesto još jednu uzastopnu godinu, ostvarivši uspeh i u regionu centralno-istočne Evrope, ali i na pojedinačnim tržištima Srbije, BiH, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Češke, Slovačke, Austrije i Italije u istoj kategoriji.

Komentarišući ovo priznanje, Luka Korsini, direktor sektora Globalnog transakcionog bankarstva u UniCredit Grupi, istakao je: „Tokom prethodne godine, naša posvećenost tome da pružamo klijentima najkvalitetniju uslugu i rešenja ostala je konstantna, uz nastavak prilagođavanja novim tržišnim trendovima i pristupima. Ovogodišnja anketa o finansiranju trgovine potvrđuje naš trud i pokazuje našu sposobnost da ponudimo najbolje proizvode koji su dostupni na tržištu“.

UniCredit je takođe bio veoma uspešan u kategoriji „Tržišni lider“, osvojivši prvo mesto u regionu centralne i istočne Evrope, kao i u još devet zemalja: Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Češkoj, Slovačkoj, Austriji i Italiji.

Rikardo Madineli, direktor sektora Globalnog transakcionog bankarstva za centralnu i Istočnu Evropu, osvrćući se na ova priznanja dodao je: „Ova nagrada ističe našu stručnost u pružanju vodećih rešenja za finansiranje trgovine širom naših tržišta, i prepoznaje naše vredne kolege ne samo u centalnoj i istočnoj Evropi, nego i u celoj Grupi. Sa zadovoljstvom nastavljamo da pružamo našim klijentima usluge koje su vodeće na tržištu i inovativne proizvode u 2022. godini i nadalje“.

Teme