Inovacije

BESPLATNI kampovi i radionice „VEŠTAČKA INTELIGENCIJA I ROBOTIKA“ za srednjoškolce u Tršiću PRIJAVE do 14. aprila

Besplatni ciklus kampova i radionica “Veštačka inteligencija i robotika” namenjen srednjoškolcima biće organizovan ove godine u saradnji Naučno-inženjerskog centra PFE sa Naučno-obrazovno kulturnim centrom „Vuk Karadžić” u Tršiću. Dobrodošli su da se prijave srednjoškolci iz Srbije i iz celog regiona, a nosilac aktivnosti je Naučno-inženjerski centar PFE, koji čine eksperti iz industrije u oblastima razvoja softvera i hardvera i studenti tehničkih fakulteta sa iskustvom u radu sa srednjoškolcima, kao i gostujući predavači iz prestižnih akademskih institucija.

Naučno-inženjerski centar PFE je neprofitna organizacija koja nudi besplatno neformalno obrazovanje talentovanim i motivisanim učenicima srednjih škola kroz praktičan rad i mentorstvo vrhunskih stručnjaka/inja. 

“Ukoliko si srednjoškolac i želiš da radiš na sebi, stekneš jedno novo i lepo iskustvo i upoznaš mnogo zanimljivih vršnjaka, a uz to te zanima i kako da napraviš robota, kako rade sistemi veštačke inteligencije kao što su pretvaranje slike ili govora u tekst, Snapchat ili Instagram filtri, chat roboti ili ako želiš da napraviš pametnu kuću, onda je ovo pravo mesto za tebe. Predznanje iz oblasti elektrotehnike, matematike, fizike ili programiranja nije preduslov za učešće na kampovima. Bitno je da si radoznao, a za sve ostalo naši saradnici će se potruditi da ti omoguće da pomeriš lična dostignuća za jednu lestvicu više. Svi kampovi biće realizovani u smeštajnom kompleksu NOKC-a. Verujemo da znanje treba da bude pristupačno svima, te su učestvovanje na našim programima, kao i obroci i smeštaj potpuno besplatni zahvaljujući partnerskim organizacijama i kompanijama koje nam pružaju podršku”, izjavila je Andrea Ćirić, zamenica direktora PFE.

Više informacija o samom procesu prijave može se naći na www.pfe.rs/prijave. Prijave su otvorene do 14. aprila. Pri prijavi, srednjoškolci/ke se ne prijavljuju na jedan kamp već na celokupan godišnji program koji se sastoji iz ciklusa kampova (zimski kamp, prolećna online radionica, letnji kamp i jesenja online radionica). Više o PFE, programu i oblastima kojima se ova organizacija bavi može da se pronađe na sajtu www.pfe.rs

Teme