Banke

OTP BANKA SRBIJA donirala Gimnaziji u Inđiji „pametnu klupu“ Strawberry

Foto: Aleksandar Radojičić

OTP banka Srbija donirala je Gimnaziji Inđija “pametnu” klupu, inovativno tehnološko rešenje, domaće kompanije Strawberry. Jedinstvena i praktična inovacija učenicima omogućava besplatno punjenje mobilnih uređaja, dok istovremeno sakuplja podatke o količini CO2, nivou buke, vlažnosti vazduha, temperaturi i vazdušnom pritisku u okruženju.

Tim povodom Tanja Bošković, direktorka regiona Vojvodina OTP banke istakla je da je donacija, deo zelene tranzicije, jednog od ključnih strateških usmerenja OTP banke koja ohrabruje ekološki održiva rešenja i inovacije, koje doprinose smanjenju ugljen-dioksida.

,,Veoma nas raduje što će mlade generacije pomoću ovog inovativnog rešenja i edukativne platforme, moći na praktičan način da uče o zaštiti životne sredine. Drago nam je što ovom donacijom doprinosimo ne samo digitalizaciji Inđije, već i podizanju svesti o ekološkoj održivosti, značaju i upotrebi obnovljivih izvora energije, koje i sama Banka koristi. Cilj nam je da podstaknemo ne samo naše klijente, već i šire društvo na promene koje su nam preko potrebne, kako bismo sačuvali planetu i poboljšali kvalitet života za sadašnje ali i za generacije koje dolaze“ izjavila je Bošković.

Projekat i donacija su realizovani na inicijativu Marije Popović, učenice Gimnazije Inđija, čiji je razred dobio zadatak da urade istraživanje na temu obnovljivih izvora energije i svega što domaće kompanije na tu temu rade. Radeći na tom zadatku Marija Popović je došla do kompanije Strawberry energy, koja je ubrzo pronašla i donatora, OTP Banku.

Branko Marčeta, pomoćnik direktora Gimnazije Inđija, izrazio je uverenje da će ovaj projekat biti podsticaj za sve učenike da doprinesu svojoj zajednici i pomognu u zaštiti životne sredine.

,,Savremeno digitalno doba postavlja nove trendove koji se prelivaju i na školstvo i obrazovanje. Danas je izazov podstaći učenike da se zainteresuju za klasični tip nastave. Zbog toga je, najpre u školama, najvažnijem mestu, gde se oblikuju buduće generacije, bitno obezbediti moderne uslove za sticanje znanja i omogućiti optimalan spoj tehnologije i klasičnog kurikuluma.

Zbog toga mi je izuzetno drago, što će zahvaljujući OTP banci, donatoru ove sjajne inovacije i kompaniji Strawberry, učenici Gimnazije Inđija, moći da u prirodi, van učionica, uživaju u svojim omiljenim sadržajima, čuvajući svoju životnu sredinu” izjavio je Marčeta.

Pametna klupa, zahvaljujući solarnoj energiji, osim punjenja mobilnih uređaja i povezivanja na internet, pruža i mogućnost korišćenja različitih edukativnih i informativnih sadržaja. Uz instaliranje platforme, đaci mogu imati pristup lekcijama, testovima znanja, edukativnim igrama i drugim zanimljivostima.

Teme