Točkovi&Pruga&Nebo

Er Srbija jedan od tri najpoželjnija poslodavca u Srbiji

U tradicionalnom Talent X istraživanju, koje organzuje najposećeniji portal za zapošljavanje Poslovi Infostud, Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, proglašena je za jednog od tri najpoželjnija poslodavca u zemlji. U okviru obimnog istraživanja, u kojem je učestvovalo 10.887 ispitanika, nacionalni avio-prevoznik našao se u top tri poslodavca u Srbiji, zajedno sa kompanijama NIS i Coca-Cola HBC Srbija. Pored te tri kompanije, među 20 najpoželjnijih poslodavaca našli su se još A1, Bosch, dm, IKEA, Telekom Srbija, Nestle, Lidl, Yettel i drugi. Ovim povodom, Er Srbiji je na ceremoniji dodeljena specijalna plaketa, koju je u ime kompanije preuzela Milica Netković, direktorka ljudskih resursa.

„Izuzetno smo ponosni što smo po drugi put osvojili priznanje za jednog od tri najbolja poslodavca u Srbiji, u konkurenciji od čak 100 kompanija. Imajući u vidu da avio-industrija prolazi kroz najveću krizu izazvanu pandemijom korona virusa, drago nam je što smo uspeli da održimo duboku posvećenost kreiranju stimulativnog radnog okruženja koje svima pruža jednake šanse, adekvatnu zaradu i mogućnost za dalji napredak i usavršavanje. Zadovoljstvo nam je što su i učesnici ispitivanja to prepoznali, što nam samo potvrđuje da smo na pravom putu kada je u pitanju odnos prema zaposlenima, ali i kandidatima“, izjavila je Milica Netković, direktorka ljudskih resursa Er Srbije.

Er Srbija posebnu pažnju posvećuje identifikaciji i razvoju talenata u organizaciji, kao i kreiranju brojnih razvojnih programa kojima se podstiču lični i profesionalni razvoj zaposlenih. Nacionalna avio-kompanija se aktivno bavi i privlačenjem mladih talenata, kroz redovno učestvovanje u programu „Moja prva plata“, kao i pružanjem mogućnosti dualnog obrazovanja, kako bi im pomogla u daljem profesionalnom usavršavanju i izgradnji karijere. Prošle godine je potpisan Memorandum o saradnji na razvoju dualnog modela studija u visokom obrazovanju između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vazduhoplovne akademije i Er Srbije, koji će budućim stručnjacima kroz mentorske programe pružiti priliku da unapređuju svoje znanje i profesionalne kompetencije iz oblasti vazduhoplovstva.

Pored toga, Er Srbija je u aprilu ove godine potpisala Sporazum o saradnji sa Saobraćajnim fakultetom Univerziteta u Beogradu, koji će mladim talentima omogućiti da steknu svoja prva praktična iskustva, ali i pomoći u pisanju istraživačkih, diplomskih, master i doktorskih radova.

Teme