Banke Ceger

IDEA, RODA, MERKATOR U više od 330 prodavnica u 80 gradova svi korisnici DINA KARTICE mogu da podignu 5.000 dinara bez troškova

Foto: Slobodan Janjatov

Na kasama, u više od 330 IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa, u 80 gradova i mesta širom Srbije, svi korisnici DinaCard debitnih platnih kartica, bez obzira na to u kojoj banci imaju račun, sada mogu da podignu do 5.000 dinara sa svog tekućeg računa, i to bez bilo kakvih troškova ili provizija, što je danas guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković najavila u prisustvu partnera na ovom projektu.

Pre dve godine smo ovde izvršili prvo instant plaćanje na prodajnom mestu, sada je to već nešto na šta su se navikli mnogi, a ja želim da neku novu uslugu,  podizanje novca na mestu trgovca, promovišemo zajedno. Dođete u jedan od IDEA, Roda ili Mercator objekata i zahvaljujući saradnji UniCredit Banke, Mercatora i vašeg oslonca Narodne banke Srbije, Dina karticom, našom domaćom srpskom, obavite kupovinu. Ali, umesto kusura nakon bezgotovinskog plaćanja, vi možete da zatražite da vam se isplati gotovina u iznosu do 5000 dinara, i to bez ikakvih troškova” izjavila je Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije, i dodala da će više od 1300 kasa Idea, Roda i Mercator prodavnica širom Srbije imati ulogu banaka u malom, budući da će omogućiti podizanje gotovine, bez provizija, čak i tamo gde bankomata nema.

Partner „Cash To Go“ usluge je i Unicredit Banka, a Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora te kompanije je rekao da je digitalizacija usluga deo strateškog plana njihove Grupe, i da je to jedan od razloga zašto su deo ovog projekta.

Digitalizacija je deo strateškog plana, kako naše banke, tako i cele Grupe, a kroz ovakve inovativne projekte u mogućnosti smo da ispratimo i potrebe naših klijenata. Zadovoljstvo nam je što je UniCredit Banka partner na ovom projektu koji je od nacionalnog značaja. Zahvaljujem se Guverneru i Narodnoj Banci Srbije na prepoznavanju i podržavanju svih inicijativa koje su za dobrobit banaka i građana, jer se na ovaj način pruža se podrška povećanju bezgotovinskog plaćanja i smanjenju sive ekonomije u našoj zemlji. Takođe, zahvaljujem se i kompaniji Mercator S, koja je jedan od naših najznačajnijih korporativnih klijenata. Uveren sam da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i ubuduće na ovako velikim i sistemski važnim projektima“, izjavio je ovim povodom Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija.

Foto: Slobodan Janjatov

Uključivanje DinaCard platnog sistema u Cash To Go uslugu predstavlja samo još jedan u nizu projekata kojim Mercator-S, zajedno sa svojim partnerima UniCredit Bankom i Narodnom bankom Srbije, nastavlja sa razvojem digitalizacije usluga i svojim potrošačima svakodnevno nudi mnogo više od obične kupovine.

Razvoj inovacija i digitalizacija trgovine su naša strategija razvoja, jer želimo da kupcima ponudimo usluge koje su mnogo više od obične kupovine. Upravo zato mi je veoma drago što smo u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, postali prvi trgovinski lanac koji je korisnicima Dina kartica obezbedio potpuno besplatnu uslugu podizanja novca na svim kasama, u više od 330 IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa širom Srbije“, naglasila je Violeta Kovačević, generalna direktorka kompanije Mercator-S, i dodala: „Nama je ovo partnerstvo posebno drago, jer je Dina domaći platni sistem, i verujemo da će uključivanje Dine u ovu uslugu značajno doprineti njenom razvoju.

Podizanje novca na kasama moguće je obaviti u bilo kom IDEA, Roda ili Mercator objektu, u periodu od 8 do 21 čas. Sve što je potrebno jeste da prilikom kupovine u bilo kom iznosu, prodavcu na kasi napomenete da biste želeli da podignete određeni iznos gotovine sa tekućeg računa, i da onda ukupan iznos platite DinaCard debitnom platnom karticom. Ova usluga korisnicima pruža novi nivo pogodnosti jer im omogućava pristup kešu u samo jednoj transakciji, čime im štedi vreme u potrazi za bankomatima.

Teme