Pčelarstvo

GRAD ZRENJANIN Javni poziv do 6. juna za podsticaje u vidu košnica sa pčelinjim društvima mladima na selu

Foto: Pixabay.com

Grad Zrenjanin raspisao je javni poziv za davanje podsticaja u vidu košnica sa pčelinjim društvima mladima na selu, navedeno je na sajtu Grada. Javni poziv otvoren je do 6. juna, a prema opštim uslovima za učešće na konkursu, pravo za ostvarivanje podsticajnih sredstava imaju fizička lica do 40 godina starosti. Podnosilac prijave treba da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom sa najmanje 20 upisanih košnica, a najviše 30 upisanih košnica. Takođe, podnosilac prijave mora biti iz naseljenih mesta grada Zrenjanina.

Mladim pčelarima koji budu ostvarili pravo na podsticaj biće dodeljene košnice od proizvođača koji su tu vrstu pomoći od Grada Zrenjanina dobili 2019. godine.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pozvao je mlade pčelare iz seoskih sredina da učestvuju na ovom javnom pozivu, ostvare subvenciju grada i dodatno razviju taj vid poljoprivredne proizvodnje.

„Ukazala se potreba za ovakvim konkursom, jer je u prethodnom periodu, od strane Republike Srbije i Grada Zrenjanina, pokrenuto više aktivnosti koje imaju za cilj povratak i opstanak mladih na selu, kao i podsticanje da se bave različitim vidovima poljoprivredne proizvodnje“, rekao je gradonačelnik.


Teme