Aleksandra Đurđević
Točkovi&Pruga&Nebo

Aleksandra Đurđević nova predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova je na održanoj izbornoj skupštini, na predlog Upravnog odbora, jednoglasno izglasala Aleksandru Đurđević, generalnu direktorku Delta Auto grupe i potpredsednicu Delta Holdinga, na mesto predsednice koja će predsedavati asocijaciji tokom naredne dve godine.

Na sednici su izabrani i novi članovi Upravnog odbora: Dušan Joksimović (Star Import), Slobodan Pešić (Porsche SCG), Slobodan Marjanović (Mazda), Ediz Husović (Toyota Srbija), Milan Belin (Renault Nissan Srbija) i Jelena Janićijević (Burnout), koji će na tim funkcijama takođe biti tokom predstojećeg dvogodišnjeg mandata.

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova potvrdila je i izveštaj o radu, finansijskom poslovanju, budžet i plan za naredni period. 

Tom prilikom utvrđeni su i budući ciljevi koji su usmereni ka pokretanju dijaloga sa relevantnim institucijama i kompanijama radi razvoja infrastrukture za električna vozila, finansijskim i nefinansijskim podsticajima za kupovinu elektrifikovanih vozila i interesnom umrežavanju, kao i bezbednosti u saobraćaju.

Tokom ove godine asocijacija će obeležiti i važan jubilej, odnosno 25 godina od osnivanja.

Teme