Info

Nelt Grupa objavila Izveštaj o održivom poslovanju za 2020/21.

Nelt Grupa, jedan od najvećih domaćih poslovnih sistema, predstavila je u prostorijama Privredne komore Srbije Izveštaj o održivom poslovanju za 2020/21, pod nazivom „Kontinuitet, stabilnost, agilnost“. Ovo je četvrti izveštaj kompanije, koja od 2014. godine transparentno komunicira o svom poslovanju po globalnom metodološkom standardu – Global Reporting Initiative (GRI)

U prethodne dve godine, u periodu obeleženom Covid pandemijom, kompanija je pokazala snažnu posvećenost zdravlju i bezbednosti zaposlenih, kao i njihovom razvoju i profesionalnom usavršavanju, dok je zajednicama na tržištima na kojima posluje donirala preko 350.000 evra.

„Održivost je svojevrstan društveni dogovor, ali i odgovor naprednih kompanija i država na rastuće izazove – tržišne, energetske, ekološke, socijalne. Nelt Grupa, poslujući odgovorno u zemlji i svetu, braneći boje srpske privrede na dva kontinenta, opravdava ulogu regionalnog  lidera, a posvećenost održivosti dodatno jača njen imidž, tržišnu vrednost i poverenje koje uživa u zajednici “, istakao je predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež povodom predstavljanja Izveštaja o održivom poslovanju kompanije Nelt.

Nelt Grupa se konstantno transformiše i inovira svoje poslovanje. Primarni ciljevi ovih procesa su digitalizacija poslovanja, okrenutost ka kupcima i klijentima kroz povećanje efikasnosti, ali i optimizacija korišćenja resursa i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu. 

„Pokazali smo da smo održiv sistem na čiju podršku mogu računati zaposleni i šira društvena zajednica, kao i da smo agilna kompanija, koja se brzo prilagođava i konstantno radi na usavršavanju poslovnih procesa. Dobar pokazatelj su naši prihodi, koji su prvi put u 2021. premašili milijardu evra“, izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe. „Strategija i dugoročna održivost kompanije bazirane su na daljim investicijama u ljude i diversifikaciji portfolija brendova i usluga“, ističe Jelić.

Nelt Grupa posluje u Evropi i Africi, na 12 tržišta, na kojima u 18 kompanija zapošljava više od 4.000 ljudi. Nedavno je usvojila trogodišnju strategiju Accelerate 2025, kojom fokus stavlja na zdravu organizaciju, korporativne vrednosti, infrastrukturu i tehnologiju.

Teme