Banke Društveno odgovorno poslovanje

EUROBANK DIREKTNA – „ŠKOLA KAO NACRTANA ZA VAS” Ekonomske škole po meri učenika

Društvena odgovornost Eurobank Direktne predstavlja sastavni deo strategije njenog poslovanja. Banka kontinuirano pronalazi nove načine kako da realizuje programe posvećene unapređenju lokalne zajednice, i to u različitim oblastima – od zdravstva, preko kulture i ekologije, do obrazovanja. Posebno se ističe projekat „Škola kao nacrtana za Vas”, samostalni društveno odgovorni projekat Eurobank Direktne koji se sprovodi uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od 2018. godine.

Naime, od svake izvršene transakcije humanitarnom Mastercard karticom „Eurobank Direktna Veliko srce”, Banka izdvaja određeni deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju učionica i kabineta. Na taj način, srednje ekonomske škole širom Srbije biće po meri učenika, unaprediće se obrazovni proces i stvoriće se bolji uslovi za rad i učenje. Opremljeni kabineti i učionice pomoći će đacima da lakše i bolje savladaju prve poslovne izazove, što će ih ujedno osposobiti za rad u struci odmah nakon srednje škole.

Poslednja donacija u nizu realizovana je za sam kraj školske godine u Ekonomskoj školi u Loznici. Ovom prilikom, obezbeđena je računarska oprema u vrednosti većoj od 700.000 dinara za opremanje kabineta za ekonomsko poslovanje, statistiku, korespondenciju i pravne poslove. To će omogućiti učenicima kvalitetnije praćenje nastave, kao i usavršavanje postojećih znanja i veština korišćenjem raznovrsnih programa. Na ovaj način, ekonomski tehničari, finansijsko-računovodstveni i pravni tehničari biće osposobljeni za rad u privatnom i javnom sektoru.

Značajan doprinos projektu pruža saradnja sa izdavačkom kućom Laguna, koja za učenike ekonomskih škola u kojima se realizuju donacije obezbeđuje popuste za kupovinu knjiga i gift programa u svojim knjižarama. Dodatno, u partnerstvu sa Lagunom, Eurobank Direktna je učenicima ekonomskih škola u Boru i Loznici pružila priliku da se upoznaju sa novinarem i piscem Vanjom Bulićem, sa kojim su se družili i diskutovali na različite teme.

Sa ciljem da đacima omogući upoznavanje sa raznovrsnim kulturnim sadržajima, Eurobank Direktna je u saradnji sa muzejem „Dom Jevrema Grujića“, muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda pokrenula i edukativni program „Putujući muzej“. Ovim projektom se školama širom Srbije predstavljaju putovanja kroz srpsku istoriju i kulturu, a kroz vođena kustoska predavanja i praktičan rad, srednjoškolcima se približavaju različite umetničke veštine. Kulturni sadržaji su na ovaj način dostupniji učenicima širom Srbije, čime se zaokružuje priča koju je Banka započela pre četiri godine.

Od 2018. godine do danas, u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas”, Eurobank Direktna je opremila 11 računarskih kabineta u devet gradova Srbije, za šta je izdvojeno više od 9,4 miliona dinara. Od početka naredne školske godine, u planu je još novih donacija koje će doprineti kvalitetnijem obrazovanju budućih bankara i ekonomskih stručnjaka.

Teme