Cirkularna ekonomija

EKO STEP PELET u Petrovcu na Mlavi nosilac žiga „Čuvarkuća“

Foto: PKS

Pušten je u rad novoizgrađeno solarno postrojenje fabrike „Eko step pelet“ u Petrovcu na Mlavi, a otvaranju fabrike prisustvovala je ministarka privrede Anđelka Atansković koja je istakla da je dugoročni cilj zelene transformacije privrede očuvanje likvidnosti privrednih subjekata poslovanjem u skladu sa principima održivog razvoja. 

 Fabrika “ Eko step pelet“ nosilac je žiga “ Čuvarkuća“ Privredne komore Srbije, kojim potvrđuje da sirovinama iz Republike Srbije snabdeva tržište proizvodima koji su 100 odsto domaćeg porekla. 

„Domaća privreda, generator sveukupnog napretka Republike Srbije, fokus je predsednika, Vlade i svih programa podrške Ministarstva privrede. U Strategiji industrijske politike od 2021. do 2030. godine i akcionim planom za njeno sprovođenje od 2021. do 2023. godine koji je Vlada usvojila na predlog Ministarstva privrede, nastojimo da povećamo konkurentnost industrije Republike Srbije“, rekla je Atanasković.

Pozdravljajući izgradnju solarne elektrane,  ministarka je čestitala predstavnicima kompanije početak nove faze zelenog poslovanja i održivog razvoja.

„Dugoročni cilj zelene transformacije privrede je očuvanje likvidnosti privrednih subjekata poslovanjem u skladu sa principima održivog razvoja. Strategija industrijske politike  do 2030. posebnim merama pruža podršku upravo primeni zelenih tehnologija u industriji i privredi. Današnjim, prvim solarnim kilovatima, fabrika ‘Eko step pelet’  potvrđuje da nije samo jedan od garanta snabdevenosti ogrevnim materijalima za domaćinstva širom Srbije, nego i saputnik Ministarstva privrede u realizaciji Strategije industrijske politike Republike Srbije od 2021 do 2030.godine“, dodala je Atanasković.

Na otvaranju fabrike, prisutnima su se obratili i predsednik opštine i direktor fabrike, a u ime PKS izjavu za medije dao je Siniša Mitrović, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju PKS.

Teme