Prehrambena industrija

INTEGRACIJA Mondelēz International sa kompanijom Chipita Global S. A. liderom u kategoriji grickalica

Ivo Najdenov, potpredsednik i generalni direktor kompanije Mondelēz International za centralno-južnu Evropu

Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ)  formalno se integrisao sa kompanijom Chipita Global S.A, liderom u kategoriji grickalica od testa u centralnoj i istočnoj Evropi koji beleži visoku stopu rasta.

Akvizicija koja je završena u januaru ove godine, omogućava kompaniji Mondelēz International da ponudi širok portfolio proizvoda od testa u Evropi zadovoljavajući rastuću potražnju potrošača u ovom segmentu. Chipita proizvodi trenutno dosežu do dve milijarde potrošača u više od 50 zemalja, a nakon akvizicije već je primetan snažan rast u poslovanju.

Nakon formalne integracije sa kompanijom Chipita, poslovne jedinice kompanije Mondelēz International u centralno-južnoj Evropi biće odgovorne za tržišta Rumunije, Bugarske, Grčke, Kipra kao i region istočnog Jadrana koji čine tržišta Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Kosova. Samo u ovom delu Evrope kompanija ima 6 fabrika – jednu u Rumuniji, dve u Bugarskoj i tri u Grčkoj.

“Izuzetno mi je drago što smo svedoci ovog istorijskog trenutka kada su se Mondelēz International i Chipita formalno integrisale u jednu kompaniju. Nakon šest meseci zajedničkog rada, jaka pozicija nam omogućava da se fokusiramo na ambicije usmerene ka inovacijama sa novim kombinacijama proizvoda, kao i na razvoj Chipita brendova na novim i već uspostavljenim tržištima“, izjavio je Ivo Najdenov, potpredsednik i generalni direktor kompanije Mondelēz International za centralno-južnu Evropu i dodao: “Činjenica da postajemo globalni lider u kategoriji grickalica od testa doprineće ubrzanom rastu kompanije Mondelēz International, dok istovremeno nastavljamo da gradimo poziciju u našoj industriji u Evropi nudeći prave grickalice, u pravo vreme, napravljene na pravi način.“

Prema novoj organizacionoj strukturi, generalna direktorka kompanije Mondelēz International za tržišta istočnog Jadrana i Bugarsku biće Marina Hadrović koja je deo kompanije već deset godina. Novu ulogu započinje sa pozicije direktora izvoza za Evropu, gde je kroz mrežu distributivnih partnera bila zadužena za razvoj i vođenje brenda Mondelēz proizvoda na brojnim, različitim tržištima širom Evrope.

O kompaniji Mondelēz International

Kompanija Mondelēz International, Inc. (MDLZ) nudi prave grickalice ljudima u više od 150 zemalja širom sveta. Sa neto prihodom od oko 29 milijardi dolara u 2021. godini, kompanija predvodi budućnost snacking-a uz čuvene globalne i lokalne brendove kao što su Oreo, belVita i LU keks; čokolade Cadburi Dairi Milk, Milka i Toblerone; Sour Patch Kids bombone i Trident žvakaće gume. Mondelēz International ponosni je član Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 i Dow Jones indeksa održivosti. Za više informacija posetite www.mondelezinternational.com   ili pratite profil na društvenoj mreži Twitter www.twitter.com/MDLZ .  

O kompaniji Chipita

Kompanija Chipita osnovana je pre 40 godina u Grčkoj. Jedan je od najvećih proizvođača slanih i slatkih grickalica u centralnoj i istočnoj Evropi, sa oko 580 miliona dolara prihoda u 2020. godini. Drži vodeću poziciju u proizvodnji pakovanih kroasana i grickalica od testa, a u njenom portfoliju su čuveni brendovi među kojima su i 7Days, Chipicao i Fineti. Stub u procesu donošenja odluka kompanije čine razvoj i širenje konditorskih proizvoda i grickalica od testa na brojnim tržištima, zasnovani na inovacijama i snažnim proizvodnim kapacitetima. Kompanija ima 8 proizvodnih fabrika, posluje u preko 50 zemalja i zapošljava više od 5 400 ljudi.

Teme