Točkovi&Pruga&Nebo

Partnerstvo Delivery Hero SE sa Glovo

Delivery Hero SE („Delivery Hero”, „Kompanija” ili „Grupacija”), vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu, uspešno je preduzela sve završne radnje u transakciji vezano za GlovoApp23, S.A. („Glovo”). Kompanija će biti većinski akcionar u Glovu i imaće približno 94% akcija na „nerazvodnjenoj” osnovi u vodećoj višekategorijskoj platformi za dostavu. Akcionarski kapital kompanije Delivery Hero biće uvećan, a čeka se odobrenje za naknadno trgovanje akcijama.

Niklas Östberg, generalni direktor i suosnivač kompanije Delivery Hero, izjavio je: „Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i veoma nam je drago što Glovu možemo da poželimo dobrodošlicu u porodicu Delivery Hero. Već godinama se poznajemo, poštujemo i verujemo jedni drugima. Naši timovi dele istu viziju, a ipak možemo puno toga da naučimo jedni od drugih razmenjujući znanja i istražujući tehnološke, kao i operativne sinergije.”

Oscar Pierre, generalni direktor i suosnivač platforme Glovo, rekao je: „Udruživanje snaga sa porodicom Delivery Hero ubrzaće naš rast i razvoj našeg proizvoda. Zajedno ćemo usluživati ogroman broj stanovnika na četiri kontinenta, pri čemu će milioni lokalnih firmi i kurira neprestano imati koristi od naše platforme. Drago nam je što konačno počinjemo da radimo zajedno i da delimo znanja i tehnologiju sa ostalim brendovima u Grupaciji.”

Poslovanje platforme Glovo na teritoriji EEMEA upotpuniće globalno prisustvo kompanije Delivery Hero, što znači da će biti pokrivene ukupno 74 zemlje sa čak 2,2 milijarde korisnika na četiri kontinenta. Strateško partnerstvo proisteklo iz date transakcije omogućiće ovim kompanijama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu stručnost. Glovo će i dalje poslovati pod postojećim brendom i sa postojećom platformom kojom trenutno upravlja rukovodeći tim na čijem su čelu osnivači Oscar Pierre i Sacha Michaud, koji će ostati u Glovu.

Plan je da detaljnije informacije o poslovanju platforme Glovo u prvoj polovini 2022. godine budu obelodanjene u nedeljama nakon zvaničnog završetka transakcije.

O KOMPANIJI DELIVERY HERO
Delivery Hero je vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu koja posluje u više od 70 zemalja Azije, Evrope, Južne Amerike, Bliskog istoka i Afrike. Kompanija je osnovana kao uslužna dostava hrane 2011. godine, a danas upravlja sopstvenom platformom za dostavu na četiri kontinenta. Osim toga, Delivery Hero je pionir u brzoj trgovini, e-trgovini najnovije generacije, u cilju dostavljanja namirnica i kućnih potrepština kupcima za manje od jednog sata, a često za samo 20 do 30 minuta. Delivery Hero, čije je sedište u Berlinu, u Nemačkoj, upisan je na Frankfurtskoj berzi od 2017. godine, a sada je deo berzanskog indeksa MDAX. Za više informacija, molimo posetite www.deliveryhero.com

O PLATFORMI GLOVO

Glovo je pionirska višekategorijska aplikacija koja povezuje korisnike sa firmama i kuririma, nudeći im uslugu dostave iz lokalnih restorana, prodavnica i supermarketa, kao i iz poznatih maloprodajnih objekata. Glovo ima viziju da svima omogući lak pristup svemu u okviru njihovog grada, kako bi naši korisnici mogli da uživaju u onome što žele, i to u željeno vreme i na željenom mestu. Glovo je osnovan 2014. godine u Barseloni i posluje u 25 zemalja širom Evrope, Srednje Azije i Afrike. Za više informacija o Glovu, molimo posetite https://about.glovoapp.com/en/

Teme