Banke

Šest godina poslovanja Addiko banke u Srbiji

Addiko banka slavi još jedan rođendan praktičnog bankarstva u Srbiji. Tokom šest godina poslovanja Addiko se pozicionirala kao specijalizovana banka koja nudi bankarske proizvode visokog kvaliteta kako fizičkim, tako i pravnim licima. Takođe, tokom svih ovih godina intenzivno gradi partnerski odnos sa klijentima, a kroz jednostavna i praktična rešenja, u pravom trenutku i na pravi način nastoji da fizičkim i pravnim licima olakša komplikovane bankarske procedure nudeći jedinstvene bankarske proizvode i usluge.

„Protekla, šesta godina poslovanja bila je veoma važna i uspešna uprkos svim izazovima. Pored toga što smo neprestanim inovacijama ostali dosledni svojoj glavnoj misiji, a to je digitalizacija bankarskih usluga, Addiko banka je predstavila i svoj novi vizuelni identitet i dodatno unapredila svoju paletu proizvoda, brojnim atraktivnim ponudama. Godina za nama je potvrdila da idemo u dobrom smeru, u kojem bi jedna specijalizovana banka za fizička i pravna lica trebala da se kreće, kada je reč o praktičnom bankarstvu i dodatnim podsticajima koji su klijentima neophodni u godinama izazova“, izjavio je Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko banke.

Da je sektor malih i srednjih preduzeća itekako važan za njeno poslovanje, Addiko banka je pokazala u decembru prošle godine, kada je spremila iznenađenje i za segment malog biznisa. Ova kategorija klijenata je tada dobila mogućnost da aplicira za kreditna sredstva online u svakom trenutku, za samo jedan minut i bez dostavljanja finansijske dokumentacije. Postala su dovoljna samo tri koraka – unos matičnog broja firme, adrese elektronske pošte i kontakt telefon, a odgovor na zahtev, u vidu preliminarne ponude, klijentima, takođe, stiže elektronskim putem. Ovo je biznis korisnike lišilo komplikovanih procedura, koje podrazumevaju čekanja u redovima i prikupljanje dokumentacije. Digitalizacija dakle, nije pratila samo usluge namenjene fizičkim licima, naprotiv.

Kada je reč o konkretnoj ponudi kredita za fizička lica, u januaru i maju 2022. godine Addiko banka je svim novim klijentima omogućila da dobiju gotovinski kredit u iznosu do 100.000 dinara, sa rokom otplate od 12 meseci, uz najmanju kamatnu stopu na tržištu, od gotovo neverovatnih 0.01%, bez skrivenih troškova.

Proleće je doba novih početaka, pa je mesec maj simbolično doneo i velike promene kada je reč o pozicioniranju banke na finansijskom tržištu i njenom brend identitetu. Addiko banka je tada javnosti zvanično predstavila svog novog pomoćnika, hrčka Oskara H. Novi brend karakter predstavlja simbol posvećenosti Addiko banke, kao i težnju da svim klijentima omogući brz i jednostavan put do bankarskih usluga, uz pregršt atraktivnih ponuda u momentima kada je to najpotrebnije.

Kako bi svoje postojeće i nove klijente ohrabrila da štede i tako lakše preduprede neizvesnost nestabilne današnjice, Addiko banka i Oskar H. su prethodnog meseca predstavili još jednu jedinstvenu ponudu. U ovoj banci je tokom junskog promo perioda bilo moguće oročiti devizne depozite u evrima, uz jedinstvenu kamatnu stopu na tržištu od čak 1,7% (EKS 1,44%) za oročenja na 14 meseci.

Addiko banka je, početkom 2022. godine, postala prva banka u Srbiji koja je dobila prestižni MAMFORCE Standard sertifikat za rodnu ravnopravnost i porodičnu odgovornost. Na ovaj način je postala deo globalne zajednice odgovornih poslodavaca koji zadovoljavaju standarde kvaliteta u odnosu prema zaposlenima, pružaju ženama jednake mogućnosti u izgradnji karijere i omogućavaju zaposlenim roditeljima usklađivanje profesionalnih i porodičnih obaveza.

Teme