Selo&Planina&Grad

Otvorene Last minute prijave za Jahorina Ultra trail

U Olimpijskom baru na Jahorini najavljeno je na konfereniciji za štampu, do sada najspektakularnije izdanje Jahorina Ultra trail takmičenja. O sad već tradicionalno najznačajnijem letnjem događaju na Jahorini govorile su Iva Ivkić direktor trke, Milica Kondić marketing menadžer komanije M:tel i Enisa Njemčević učesnica ovog takmičenja.


„Dve države, mnogo planina i jedan događaj moto je ovogodišnjeg Jahorina Ultra traila, zato što naša najduža i najzahtevnija trka Ultra kreće iz Srbije, sa Mokre Gore, iz hotela Iver, a posle 126 km završava na Jahorini, hotel Rajska Dolina. Ona nosi 5 ITRA poena i ona je naš pečat i ponos i sa njom smo pomerili granice u organizaciji trail trka, a sa njom simbolično i spajamo granice, odnosno dve države R Srbiju i BIH. Negde na sredini Ultra trke u Rogatici, iz hotela Parke kreće MAXI trka, koja prati rutu Ultre i posle 70km završava u hotelu Rajska dolina, a finišerima donosi 3 ITRA poena. Ove dve trke startuju u subotu 23. jula dok trkače u nedelju, 24. jula očekuju još dve trke manje zahtevne ali ništa manje atraktivne – Midi i Mini, najavila je Iva Ivkić, direktor trke.

Iva Ivkić, direktor trke


Midi – je kružna ruta dužine 27 km koja počinje i završava se kod hotela Rajska dolina na Jahorini. Omogućava trkačima da upoznaju sve atraktivne predele Jahorine od gole Jahorine preko izvora Prače i najatraktivnijih šumskih delova koji krase ovu planinu. Za ovu trku ima i najviše prijava, što nas raduje, je na ovaj način stvaramo nove ozbiljne trail trkače. Mini – prava poslastica dužine 10 km koja predstavlja kružnu rutu koja počinje i završava se, ispred Olimpijskog bara. Posebno je atraktivno jer Mini trka ove godine uključuje i vožnju gondolom Poljice.


Ovogodišnji startni paketi uključuju posebno dizajnirane Compressport majice, izuzetnog kvaliteta prilagođenog upravo potrebama trail trkača, dok je nagradni fond veoma ozbiljan i iznosi 15.000 KM u novčanim i materijalnim nagradama, pravilno raspoređen po težini trke.

„Naš vredni tim radi na pripremi staza, već je počelo markiranje, biraju se najlepši pogledi i krajolici za fotografisanje, pripremili smo bogate stanice i želimo da svake godine budemo sve bolji, tako da smo pripremili i veliki broj iznenađenja za takmičare. Danas imam posebnu čast da na zahtjev mnogobrojnih trkača otvorimo last minute prijave koje će biti moguće do 18. jula, za sve trke, osim za Ultru koju moramo zatvoriti 14. jula. Zato ovim putem želim da pozovem sve koji su zainteresovani da iskoriste priliku još ove nedelje da nam se pridruže i ispobaju svoje granice“, dodala je Ivkić.


Milica Kondić je dodala:

„Kompanija M:tel je sada već tradicionalno prijatelj Jahorina Ultra Trail-a. Mnogo cenimo i stojimo iza istih vrednosti iza kojih stoji i ovaj događaj, s obzirom da promoviše sportski duh, zdrav život i prave vrednosti, ali i turistički potencijal naše zemlje i aktivnosti na Jahorini tokom leta. Izuzetno smo ponosni što smo deo ove priče, a ove godine, kao i prethodne pripremili smo vredne nagrade u saradnji sa kompanijom Samsung, u vidu uređaja za najuspešnije takmičare“, izjavila je ovom prilikom Milica Kondić, i dodala: „Za preostale posetioce planine Jahorine u ovom periodu, pripremili smo zanimljive aktivnosti, tokom kojih će oni dobiti priliku da osvoje jednako zanimljive nagrade. M:tel se izuzetno raduje i spremno dočekuje ovaj sjajan trail događaj. Prijatelji smo i Olimpijskog centra Jahorina, i samim tim prisutni sa svojim aktivnostima i podrškom već dugi niz godina, i to nam pričinjava veliku radost.“


Obratila se i Enisa Njemčević, i izrazila veliko zadovoljstvo što će i ove godine trčati na jednoj od 4 trke Jahorina Ultra traila, te izjavila: „

Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim na pozivu ali i iskažem zahvalnost i uzbuđenje što sam opet tu kao učesnik Jahorina Ultra trail-a 2022. U prethodnom izdanju ovog trail spektakla, po prvi put, učestvovala sam u trci dugoj 50 kilometara, koja je predstavljala zaista veliki zalogaj za mene, dok ove godine učestvujem u MIDI trci, dužine 25 kilometara. Trail trčanje je sport koji je zaista raznovrstan, sport koji obuhvata različite pripreme, ali koji je predivan. Zbog toga bih pozvala sve one koji se do sada nisu u istom okušali da se, ukoliko vole trčanje i prirodu, što pre detaljnije sa njime upoznaju i iskoriste priliku da steknu nezaboravno iskustvo upravo na Jahorina Ultra trailu“, riječi su kojima je Enisa završila svoju izjavu.


Organizatori su se zahvalili sponzorima M:tel, Petrol, Samsung, Voda Sara, Sunnto, BeoSport, Coloseum clab, Nutrino Lab, Nelt, Euroznak, Bracom, Red Bull, Planet Bike, Dynafit, Trek, Best trgovine, Šeher pak Sarajevo, Nedomex, PharmaSan, Hotel Rajska Dolina, Opština Rogatica, Master Fizikal, Sport Vision, Zlatno Zrno, Skijalište Iver, Turistička organizacija Republike Srpske, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, Turistička organizacija Opštine Pale, Vizion, Hotel Park, te Hotel Termag. Ali i medijskim partnerima – Glas Srpske i Nezavisne novine, Avaz, RSG radio, Antena Sarajevo, Radio Mix, Liliumu i Vivo Studiju.

Teme