Foto: Pixabay.com
Banke

Lažna stranica Narodne banke Srbije na Fejsbuku, ne ostavljajte podatke o DinaCard kartici

Narodna banka Srbije saopštila je da je identifikovala lažne stranice na društvenoj mreži Fejsbuk iza kojih ne stoji Narodna banka Srbije. U pitanju su primeri stranica na kojima se koristi ime i logo Narodne banke Srbije i od korisnika DinaCard kartica, u sklopu navodnih promotivnih akcija, zahteva da ostave podatke s platne kartice, kaže se u saopštenju Centralne banke.

Imajući u vidu da su u pitanju lažne stranice, preko kojih se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci korisnika i podaci o platnoj kartici, Narodna banka Srbije je prethodno odmah reagovala, između ostalog i preko svoje stranice na ovoj društvenoj mreži, NBS je upozorila korisnike da je reč o lažnoj stanici i da ne dostavljaju svoje lične podatke na ovim stranicama, kako bi ih adekvatno zaštitili.

U slučaju da su korisnici uneli podatke sa svoje platne kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca platne kartice.

Narodna banka Srbije je navela da je prijavila lažnu stranicu nadležnim organima radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela.

Napominje se da je jedina zvanična Fejsbuk stranica Narodne banke Srbije https://www.facebook.com/NarodnabankaSrbije.

Teme