Plodna zemlja

Pokrajinski sekretarijat izdvaja 10 miliona dinara za kontrolu plodnosti obradivog zemljišta, rok za prijavu 10. avgust

Foto: Danijela Nišavić

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je raspisao javni poziv za učešće u realizaciji kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta od I do V katastarske klase za 2022. godinu.

Kako je navedeno u pozivu cilj je praćenje stanja plodnosti, očuvanje plodnosti poljoprivrednog zemljišta i unapređenje poljoprivredne proizvodnje na području AP Vojvodine.

Predmet analiza je obradivo poljoprivredno zemljište: oranice, voćnjaci, vinogradi i zemljište u zaštićenom prostoru, sa područja AP Vojvodine. Realizacija kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta u 2022. godini finansiraće se u celosti iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za šta su predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 10.000.000 dinara, dodaje se u pozivu.

Po okončanju poziva, Pokrajinski sekretarijat će doneti plan realizacije kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Pravo za prijavu na Poziv imaju Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i poljoprivredne stručne službe sa teritorije AP Vojvodine.
Rok za podnošenje prijava je 10. avgust, a više detalja možete pronaći OVDE.

Teme