Selo&Planina&Grad

Najbrojnije izdanje Jahorina ultra traila sa više od 360 takmičara iz 22 zemlje, iduće godine 22. i 23. jula

Tokom vikenda, 23. i 24. jula, održano je do sada najspektakularnije izdanje Jahorina Ultra trail takmičenja. Na četiri dobro poznate rute Ultra, Maxi, Midi i Mini startovalo je više od 360 trkača iz ukupno 22 zemlje. Najbrojniji su bili trkači iz Bosne i Hercegovine potom iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Švedske, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Rusije, Francuske, Mađarske, Austrije, Slovačke, Australije, Kanade, Češke, Norveške, Velike Britanije i drugih evropskih zemalja.

Osim što su Ultra rutom simbolično spojene granice dve države, Bosne i Hercegovine i Srbije, Jahorina je ovog vikenda bila i internacionalna pozornica sporta, dobrog raspoloženja i zajedništva. Ovogodišnje izdanje Jahorina Ultra traila praćeno je izuzetno visokim temperaturama vazduha, što je trkače stavilo na poseban izazov. Atraktivosti takmičenja su doprinele potpuno nove trail rute koje su navigirane najlepšim vidikovcima, te sjajnim planinskim i šumskim predelima. Organizatori trke su izrazili veliku zahvalnost za ukazano poverenje svim trkačima koji su pod svojim nogama imali jako lep, no težak zadatak, posebno kada su u pitanju duže rute – od 130 i 70 km. 


https://www.jahorinatrail.com/live – REZULTATI 

Fantastičnim nagradnim fondom ukupne vrednosti od 15.000 KM raspoređen ravnomerno na robne i novčane nagrade, nagrađeni su najspretniji trkači. Najbrži u svim kategorijama dobili su i kotizaciju za učešće na nekim od partnerskih trka – Skakavac trail, Vučko trail, Termag Challenge race, Valamar trail, Skyrunning, RedBull 400 ali i trke u okviru Alpe Adria Trail Cup-a.


Posebnu zahvalnost organizatori su iskazali sponzorima i prijateljima trke koji su prepoznali rad i entuzijazam i sa velikim zadovoljstvom podržali organizaciju trke, a to su, pored Mtela i Petrola – Samsung, Voda Sara, Suunto, BeoSport, Coloseum club, Nutrino Lab, Nelt, Euroznak, Bracom, Red Bull, Planet Bike, Dynafit, TrekBike, Best trgovine, Šeher pak Sarajevo, Nedomex, PharmaSan, Hotel Rajska Dolina, Opština Rogatica, Master Fizikal, Sport Vision, Zlatno Zrno, Skijalište Iver, Turistička organizacija Republike Srpske, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, Turistička organizacija Opštine Pale, Vizion, Hotel Park te Hotel Termag.


Medijski partneri trke su – Glas Srpske i Nezavisne novine, Avaz, RSG radio, Antena Sarajevo, Radio Mix, Lilium i Vivo Studio.
Da bi bezbjednost trkača bila na najvišem nivou pobrinuli su se – Oružane snage Bosne i Hercegovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Vatrogasna jedinica Pale, Bolnica Srbija, Helikopterski servis Republike Srpske, GSS Srbije, GSS Jahorina, GSS Foča, GSS Banja Luka, GSS Gradiška, Granična policija BIH, te Policijska uprava civilne zaštite Republike Srpske.

Izuzetno uspešnom trkom iza sebe, organizatori su već najavili još spektakularnije i uzbudljivije izdanje Jahorina Ultra traila, zakazano za 22. i 23. jul 2023. godine.

Teme