Banke

Raiffeisen banka dobila priznanje za „Najbolju digitalnu banku u segmentu poslovanja sa stanovništvom“ u Srbiji

Renomirani svetski finansijski magazin „Global Finance“ proglasio je Raiffeisen banku „Najboljom digitalnom bankom u segmentu poslovanja sa stanovništvom“ u Srbiji (Best Digital Consumer Bank in Serbia). Ovo je treća titula koju banka dobija od strane prestižnih magazina za svoja dostignuća na polju digitalizacije u bankarstvu.

“Sveobuhvatne promene koje je pandemija nametnula svim industrijama, pa i bankarskoj, dovele su do ubrzane digitalizacije. Oni koji su, poput nas, već bili na tom putu – utoliko su se uspešnije prilagodili i ponudili klijentima novine koje odgovaraju izmenjenim okolnostima“, izjavila je ovim povodom Jelena Aksić, izvršna direktorka za poslovanje sa stanovništvom.  „Napredne aplikacije za mobilno i internet bankarstvo, mogućnost otvaranja računa i realizacije kredita u potpunosti „onlajn“, digitalne platne kartice, višenamenski bankomati za najnaprednije transakcije, te REA, Raiffeisen elektronska asistentkinja koja pomaže klijentima na bazi veštačke inteligencije – samo su deo usluga koje potvrđuju našu posvećenost vrhunskom korisničkom iskustvu i zadovoljstvu klijenata. Ponosni smo što su ovi napori prepoznati od strane vodećih stručnjaka, baš kao i na činjenicu da to potvrđuju i istraživanja zadovoljstva korisnika, prema kojima su svi digitalni servisi Raiffeisen banke najpreporučivaniji od strane bankarskih korisnika u Srbiji“, naglasila je ona.

Stručni žiri koji su činili vodeći eksperti iz kompanije „Infosys“, globalnog lidera u oblasti konsaltinga i tehnologija, kao i urednici u magazinu „Global Finance“, prilikom odlučivanja je kao osnovne kriterijume u obzir uzeo: kvalitet strategije za privlačenje i pružanje usluge digitalnim korisnicima, uspešnost u pogledu obučavanja klijenata da koriste digitalnu ponudu, rast broja klijenata koji koriste digitalne servise, kvalitet ponude proizvoda i usluga, benefite  stečene kroz digitalne inicijative, kao i dizajn i funkcionalnost veb sajta/mobilnih aplikacija. 

Inače, pored titule „Najbolje digitalne banke u segmentu stanovništva“, Raiffeisen banka je za dostignuća na polju digitalizacije ranije nagrađena i priznanjem na međunarodnom izboru  “Finovate Awards”, i to za “Najbolju platformu za kreditiranje stanovništva”, za svoje rešenje onlajn keš kredita “iKeš”. 

Teme