Banke

PLAĆANJE MOBILNIM TELEFONOM OTP banka Srbija omogućila beskontaktno plaćanje putem Google Pay

U saradnji sa Google i Mastercard, OTP banka Srbija je svojim klijentima omogućila brzo, lako i sigurno plaćanje mobilnim telefonom putem Google Pay. Ova usluga je dostupna korisnicima Mastercard platnih kartica OTP banke od 23. avgusta i nalazi se u telefonima i pametnim satovima koji podržavaju NFC tehnologiju.

Korisnici će moći da čuvaju debitne kartice u Google Pay u okviru Google Wallet-a, digitalnog novčanika koji je danas lansiran i u Srbiji. Sve što je potrebno za instaliranje jeste dodavanje debitne kartice u Google wallet aplikaciju (koja se preuzima u Google Play Store) a potom klik na znak “+”. Kada klijent OTP banke doda svoju karticu na svoj uređaj, odmah može da počne sa korišćenjem Google Pay tako što će uređaj prisloniti na POS terminal.

Zahvaljujući sigurnosnim merama koje su razvijene, za razliku od tradicionalnih platnih kartica, Google Pay ne dozvoljava trgovcima da vide broj kartice nego se prilikom svake transakcije proizvodi novi token, pa tako podaci kartice ostaju sakriveni.

Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala iz OTP banke Srbija, ovim povodom je izjavio: „OTP banka je, kao najveći kreditor privrede i stanovništva i lider na tržištu faktoring, lizing i e-commerce usluga, usmerena na inovacije i digitalizaciju svog poslovanja, koje omogućava klijentima nove pogodnosti sa fokusom na unapređenje digitalnog bankarstva i korisničkog iskustva. Uvođenjem Google Pay-a, još jednom potvrđujemo svoju lidersku poziciju i orijentisanost ka potrebama klijenata. Pored toga što je vrlo praktično da se koristi, plaćanja OTP platnim karticama kroz Google Pay je izuzetno i bezbedno zahvaljujući primeni NFC tehnologije.“

OTP banka je još 2019. godine među prvima uvela mogućnost korišćenja mobilnog telefona sa Android operativnim sistemom kao platne kartice u vidu mCard usluge koja podrazumeva plaćanja putem digitalne Mastercard kartice u okviru mBank aplikacije, dok je 2020. korisnicima iOS operativnog sistema, odnosno iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac uređaja omogućila Apple pay uslugu.

Zahvaljujući prisutnosti OTP banke u 91 gradu sa 155 ekspozitura, klijentima širom Srbije je dostupna široka lepeza proizvoda i usluga, kao i efikasan servis i ponude prilagođene njihovim konkretnim potrebama, dok je mreža od skoro 300 bankomata najveća u našoj zemlji.

Teme