Info Preduzetništvo

BEOGRAD, NOVI SAD, NIŠ, KRAGUJEVAC, UŽICE I SUBOTICA Privredna komora Srbije i OTP banka Srbija pokreću mini kampanju „Zeleno preduzetništvo“

Foto: Danijela Nišavić

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije i OTP banka Srbija pokreću mini kampanju „Zeleno preduzetništvo“ sa ciljem razvoja i promocije preduzetništva. Kampanja počinje u drugoj polovini septembra i trajaće tri meseca, a biće obuhvaćene preduzetnice, mladi i socijalni preduzetnici, najavila je Branislava Simanić na konferenciji za medije.

U okviru kampanje predviđeno je održavanje besplatnih radionica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Užicu i Subotici, kako bi  preduzetnici stekli neophodno znanje za razvoj i dalje unapređenje poslovanja.

Edukacija preduzetnika je izuzetno značajna, jer na taj način preduzetnici unapređuju svoja znanja i veštine koje su im neophodne za vođenje biznisa. Bespaltne radionice biće organizovane na različite teme i biće usmerene na razvijanje ekološki odgovornijeg  preduzetništva, kao  i  stvaranja ravnomernog i pozitivnog uticaja na društvo i životnu sredinu, istakla je Simanić. Pozvala je preduzetnike da se uključe u kampanju i iskoriste prednosti koje im pruža ovaj projekat.  

OTP banka Srbija osim stručne ekspertize pružiće i novčanu podršku od milion dinara za odražavanje besplatnih radionica, a Marko Đukić, direktor Direkcije za mali biznis ističe da ova banka podstiče razvoj sektora malih preduzeća i preduzetnika koji predstavlja kičmu naše privrede. 

„Imajući u vidu našu vodeću poziciju na tržištu u kreditiranju stanovništva i privrede,  široku regionalnu pokrivenost  i ekspertizu, OTP banka ima potencijal da obezbedi preko potrebno finansiranje, omogući edukaciju i doprinese razvoju preduzetništva u celoj zemlji. Naš prioritet je savetodavan pristup preduzetnicima koji svoje biznise postavljaju na noge a koji su orijentisani na inovativna rešenja, socijalne i ekološke komponente u svom poslovanju. Verujemo da ćemo kroz zeleno preduzetništvo pomoći i rešiti mnoge dileme i prepreke hrabrih preduzetnika“, rekao je Đukić.

Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose sa javnošću OTP banke Srbija, izjavila je da je banka  dugoročno  posvećena podršci u razvoju preduzetništva i inovacija na domaćem tržištu.

,,Naše napore u ovom segmentu najbolje oslikava višestruko nagrađivani projekat Generator Zero. Ovogodišnje izdanje konkursa je bilo usmereno na nagrađivanje rešenja koja smanjuju karbonski otisak, a prethodnih godina bili smo uključeni i u inicijative od šireg društvenog značaja, jer su nam podjednako važni i žensko i socijalno preduzetništvo. Imajući u vidu naše ambicije da ostanemo predvodnik zelene tranzicije u Srbiji i primeni ESG principa delovanja, partnerstvo sa PKS  na programu podrške zelenom preduzetništvu, je nastavak naših aspiracija ka održivoj i boljoj budućnosti“, kaže Mićanović.

Teme