Voćarstvo i vinogradarstvo

Vinarija MRĐANIN i Vinarija ĐURĐIĆ Izvoz u Kinu 110.000 boca

Foto: Pixabay.com

U Beogradu je potpisan ugovor između kineske kompanije Ningbo i vinarija Mrđanin i Đurđić o izvozu 110.000 boca srpskih vina na kinesko tržište, u vrednosti od 800.000 evra.


Svoja vina u Kinu će imati priliku da plasiraju dve vinarije iz Sremskih Karlovaca – Đurđić koja je jedina vinarija tzv. toskanskog tipa na tom području, kao i vinarija Mrđanin koja se već četiri generacije bavi vinogradarstvom i vinarstvom na obroncima Fruške gore, navedeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede.


Dokument je potpisan u okviru prvog međunarodnog sajma vina Vinska vizija Otvorenog Balkana koji je otvoren na Beogradskom sajmu i trajaće do 4. septembra.

Pročitajte još:U Beogradu od 1. do 4. septembra sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ – Najavljeno 360 izlagača iz 22 zemljePKS: Već danas 420 sastanaka privrednika na Sajmu Vinska vizija Otvorenog Balkana Potpisivanju su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.


Kompanija Ningbo Xiangmiao technology Co. ltd poseduje prodavnice u 50 gradova širom Kine za prodaju poznatih i kvalitetnih proizvoda iz Srbije, kao i iz drugih država regiona.


Ta kineska kompanija pokrenula je i platforme za e-trgovinu „Srpska prodavnica“ što je dovelo do značajnog povećanja prodaje srpskih proizvoda u Kini. Planiraju i da početkom novembra 2022. godine u Srbiji promovišu potpuno novu platformu koja će objediniti prodaju srpske vinske industrije na kineskom tržištu, dodaje se.

Teme