Banke

AIK Banka donirala pet miliona dinara Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije

AIK Banka nastavlja da pruža podršku zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji kroz donaciju Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Sredstva u iznosu od pet miliona dinara su namenjena nabavci lekova koji su neophodni za lečenje pacijenata na Institutu.

Tim povodom, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić posetila je Institut za onkologiju i radiologiju Srbije i u razgovoru sa direktorkom Instituta prof. dr Danicom Grujičić još jednom istakla spremnost AIK Banke da i u narednom periodu pruži doprinos unapređenju zdravstvenog sistema, kao i kontinuiranu pomoć deci, odraslima i porodicama koje se suočavaju sa najvećim zdravstvenim i životnim izazovima.

„Zdravlje je danas najveći prioritet i želja svih nas u AIK Banci je da sa svoje strane učinimo sve što možemo kako bi pružili maksimalnu podršku domaćem zdravstvenom sistemu, ali i mnogobrojnim građanima koji se bore sa različitim onkološkim oboljenjima. Zbog toga smo odlučili da finansijski podržimo Institut za onkologiju i radiologiju Srbije i pomognemo im da za svoje pacijente mnogo lakše i brže nabave neophodnu terapiju“, objasnila je Jelena Galić.

Direktorka Instituta prof. dr Danica Grujičić zahvalila se AIK Banci na donaciji, i istakla važnost uzajamne podrške svih članova zajednice.

„Zahvalni smo AIK Banci na donaciji, jer je nabavka ovih lekova od velikog značaja za naše pacijente i sigurna sam da će doprineti njihovom kvalitetnijem i celishodnijem lečenju. Onkološka oboljenja su nažalost sve češća, a svi mi, kao aktivni članovi zajednice u kojoj živimo i radimo, treba da osećamo odgovornost prema drugim članovima i nastojimo da učinimo ono što je u skladu sa našim mogućnostima, kako bismo pružili podršku tamo gde je ona potrebna“, naglasila je Danica Grujičić.

Samo u poslednje dve godine AIK Banka je za donacije ustanovama u zdravstvenom sistemu Srbije odvojila preko 50.000.000 dinara, za nabavku opreme, lekova, ali i poboljšanje zdravstvenih usluga i stvaranje boljih uslova života.

Teme