Selo&Planina&Grad

JAHORINA Novi sistem za osnežavanje na ski stazi Prače

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, boravio je u Italiji gde se sastao sa Erikom Gumererom direktorom najpoznatije svetske kompanije za proizvodnju snega, TechnoAlpin. Razlog ovog sastanka je potpisivanje ugovora o izgradnji sistema za osnežavanje na ski stazi Prača, radi se konkretno o stazama 6 i 6b. U novoj zimskoj sezoni ove ski staze će dobiti sistem osnežavanja sa novoizgrađenom vodoakumulacijom (jezerom za veštačko osnežavanje) kapaciteta 30.000 kubnih metara.


Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je izjavio:

“Nastavljamo sa investicijama na Jahorini, upotpunjujemo našu ponudu i želimo da ove zime ponudimo skijašima najbolje. U okviru novih investicija na Jahorini značajno nadogađujemo sistem za osnežavanje, zahvaljujući velikoj podršci koju imamo od strane Vlade RS, premijera Radovana Viškovića i našeg resornog ministra, Nedeljka Ćorića. Uz izgradnju sistema za osnežavanje na ski stazi Prača, prvi na Balkanu nabavljamo SnowFactory najmoderniji sistem osnežavanja koji proizvodi veštački sneg pod svim uslovima, bez obzira na temperaturu vazduha. SnowFactory sistem veštačkog osnežavanja će gostima Jahorine dati dodatnu, maksimalnu, sigurnost u sneg tokom cele zimske sezone.“


SnowFactory sistem za osnežavanje veliki je iskorak u svetu skijanja, radi se o inovativnoj tehnologiji za pravljenje snega vrhunskog kvaliteta bez obzira na temperaturu. SnowFactory je namenjen i funkcionište kao idealna dopuna tradicionalnom sistemu veštačkog osnežavanja uz pomoć kojeg je moguća prozvodnja veštačkog snega 24/7. U zavisnosti od kapaciteta, SnowFactory sistem se kreće od mobilnih verzija do velikih projekata koji proizvode i do 1.000 kubnih metara snega dnevno.  

Teme